Danova Spletni nasveti:

Brskalniki »Brand-X« – nizi uporabnikovega strežnika

[<== Prejšnja] | [Up] | [Naprej ==>]

Opomba o identifikatorjih uporabnikovega agenta in statistiki brskalnika

Kadarkoli kdor daje statistične podatke, ki nameravajo ugotoviti, kateri odstotek uporabnikov uporablja katere brskalnike, je to (če to ni samo nenavaden pogum), ki je verjetno vzet iz analize identifikatorjev uporabnikovega spletnega mesta na spletno mesto. Ta identifikator je del protokola HTTP in je niz, ki navadno daje ime in različico brskalnika, ki se uporablja. Žal v formatu tega niza ni resnične doslednosti, zaradi česar analiza zelo otežuje in statistika sumi.

Netscape (nazaj, ko je dejansko obstajal kot poseben brskalnik) vedno uporabljal »Mozillo« kot svoje ime v teh nizih, vendar mnogi / večini drugih brskalnikov »ležijo« in se tudi identificirajo kot »Mozilla«, nekaj, kar se je vzpostavilo že kar nekaj let (v 90-ih letih “vojne brskalnikov”), ker so drugi proizvajalci brskalnikov želeli poiskati identifikatorje brskalnikov na spletnih mestih, ki so onemogočile Netscape-specifične izboljšave, ko je bil uporabljen kateri koli drug brskalnik. Zato so se identificirali kot Mozilla / 2.0 (združljiv; RealBrowserName) – čeprav niso bili vedno resnično združljivi z Netscape. Eden od brskalnikov, ki to počne, je bil MSIE, ki je uporabil nizov, kot je Mozilla / 2.0 (združljiv; MSIE 2.0). Ko je MSIE dobil dovolj tržnega deleža, da bi bil “brskalnik, ki ga posnemajo” številne znamke X, ste začeli gledati nizov, kot je Mozilla / 3.0 (združljiv; MSIE 3.0; RealBrowserName), ki se pretvarja, da je MSIE pretvarjala, da je Netscape. Razvijalci in preizkuševalci Mozille v zgodnjih dneh so veliko razpravljali o tem, kaj storiti glede niza uporabniškega posrednika (ki se začne z “Mozilla / 5.0”, čeprav to ni ustrezalo dejanskemu številu različic katerega koli Mozilla brskalnika do mnogo let kasneje, ko je prišel Firefox 5.0, je s svojo trenutno strategijo hitrega sprostitve hitro dosegel 6,0), nekateri pa so želeli “čisti začetek” s spreminjanjem svoje začetne besede na nekaj drugega (čeprav je stari pre-Firefox Mozilla Suite, vodilni projekt organizacije Mozilla je bil pravzaprav edini brskalnik, ki bi se lahko iskreno imenoval »Mozilla«), medtem ko so se drugi smrtno bojali, da bi najmanjšo spremembo (tudi če bi spremenili številko različice z vsako izdajo, kot je to storila Netscape), da ne bi diskombobulate “brskalnik sniffers” in zakleniti Mozilla uporabnike izven spletnih mest. Zato se zdi, da smo za nedoločen čas zaljubljeni z nizi uporabniških agentov, ki se še bolj in bolj oddaljujejo od iskrenega opisa imena brskalnika in različice, ki jo predstavljajo, in vsebujejo večje količine fosiliziranega mrtvega lesa, ki ga ni mogoče odstraniti, nekje, domnevno odvisna od njene prisotnosti.

Mislim, da brskalniki, ki “prevarajo” druge, kot je ta, počnejo razlog za neodvisne brskalnike slabo storitev. V kratkem času taki izogibanja uporabnikom pomagajo priti do odkrivanja brskalnikov brskalnika na spletnih mestih, vendar na dolgi rok povzročijo tistim istim neutrudljivim skrbnikom, da vidijo statistične podatke, ki potrjujejo njihovo prepričanje, da “vsi uporabljajo [izpolnijo trenutno priljubljen brskalnik]”, celo če velik kos teh uporabnikov res uporablja nekaj drugega, vendar se pretvarja, da uporablja priljubljeni brskalnik. (Eno spletno mesto trdi, da je z uporabo preizkusne strani, ki je prijavila navzočnost “MSIE” v nizih uporabniških posrednikov in uporabila lastni “Microsoftism” »pogojne-komentarje«, da bi določen list stila obremenil samo v resničnih brskalnikih MSIE, v celoti 18% brskalniki, ki trdijo, da so »MSIE« dejansko niso.) Tako imam vse brskalnike, ki jih uporabljam, konfiguriran za uporabo povsem poštenega nizov uporabniških sredstev, kjer koli je to na voljo (npr. moja kopija Opera je uporabila niz »Opera« z brez omembe Mozilla ali MSIE, tudi preden so to privzeto postavili), in želijo, da je to privzeto za vse brskalnike (z nizom “prevar”, če so sploh na voljo, obstajajo le kot nastavljiva možnost za poseben namen na spletno stran, ki sicer ne deluje).

Ko smo že govorili o operi, po dolgem času privzete nastavitve na “prevara”, so končno postali pošteni in začeli uporabljati logični niz uporabniških agentov z “Opera / x.xx”. Toda po dolgem času so našli novo idiocijo, da bi storili: ko so prišli na različico 10.0, prvi večji brskalnik, ki je prejel dvomestno številko različice, so ugotovili, da nekateri moronični brskalniki ne morejo ravnati s takim številko in pogledal samo eno številko, jo obravnava kot različico 1 ali različico 0 Opera in zahteva, da uporabniki nadgradijo, preden uporabijo svoje spletno mesto. Torej so opera morali znova začeti ležati, tokrat začnejo strune z “Opera / 9.80” in dodati “Version / 10.00” kasneje v nizu z dejansko različico. Ali je to začasno reševanje, ki ga bodo sčasoma lahko spustili ali pa se to stalno zagozdijo? Ali bodo drugi brskalniki, ki bodo dosegli 10,0, morali narediti podobne stvari v prihodnosti? Koliko različnih različic bo Firefox končalo? (Ima že več, vključno z brez pomena “Mozilla / 5.0”, številko različice Gecko, ki je v parametru “rv:” in ne žetonom Gecko, ki ga lahko naivno pričakujete, da ga ima – do Firefox 5.0, ko ga je zamenjal še en nespremenljiv fosilizirani element “20100101” – in dejansko številko različice Firefox, ki sledi “Firefoxu”. Vendar pa so iz verige uporabnikov uporabniškega vmesnika Firefox izrezali veliko količino maščobe, čeprav še vedno puščajo nekaj preteklih neumnosti za “združljivost” z drugimi brskalniki. Po drugi strani pa, ko so dokončno dosegli različico 10.0, so uspeli priti tja brez posebnega mucking-okvira z nizom uporabnikovega agenta, da bi lahko prilagodili dvomestne različice.)

Zdi se, da se ne konča stopnja neumnosti, ki postane storjena v imenu identifikacije brskalnika. Google Chrome na primer uporablja Mozilla / 5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US) AppleWebKit / 525.13 (KHTML, kot Gecko) Chrome / 0.2.149.27 Safari / 525.13 (nekatere od teh številk se razlikujejo za različne različice) . Deli tega objavljajo brskalnik Mozilla, AppleWebKit (orodje, ki se uporablja kot del nizke ravni kodiranja), KHTML (stroj za konverzijo Konqueror, ki ga je odjavil AppleWebKit), “kot Gecko” (Mozilla rendering motor, ki se v tem brskalniku ne uporablja), Safari (brskalnik Apple, ki prav tako uporablja AppleWebKit in ga je mogoče obravnavati kot “sestro” tega) in (pokopan v naslednjo slot) Chrome (dejansko ime brskalnika ). Podobno tudi številni brskalniki brez Gecko, ki niso Firefox, še vedno vsebujejo žeton Firefox v njihovih nizih uporabniških posrednikov, saj je Firefox priljubljen in ga je zato bolj verjetno sprejela sniffers kot nekateri manj znani brskalnik, kot je SeaMonkey. In, kot MSIE 11, Microsoft sam zdaj posnemajo Gecko v nizu uporabnikov-agentov … in glede tega zapusti vsako omembo MSIE sama!

Še en košček idiocije je v odseku za platformo uporabniških nizov uporabnikov programa Windows, to pa je Microsoftova napaka: različice operacijskega sistema Windows se identificirajo kot »Windows NT [nekaj različice različice]«, čeprav je NT sam zastarel vsaj desetletje . Novejše različice operacijskega sistema Windows, kot so XP in Vista ter Windows 7, so bile narejene, da se imenujejo kasnejše različice NT, tako da bi programska oprema, oblikovana za to staro sorto Windows, še naprej delovala in to se je nadaljevalo za nedoločen čas. Da bi dosegli vrhunec smešnosti, je njihov oddelek za trženje izbral ime »Windows 7«, ker je bila ta številka, na kateri je bila številka različice (čeprav so bile številke različic Windows zelo lepo skrite od končnih uporabnikov, saj so resnično stari Windows 3.1) … vendar potem, ko se je Win7 dejansko sprostil, so tehnike M $ zasukale svoj nos na tržnih tipih, tako da je tej različici dejansko dala interno številčenje (vidno v nizih uporabnikovega strežnika in podobno) »Windows NT 6.1«, 7 “napačno ime (napačno številko?). Ko pridejo z operacijskim sistemom Windows 8, kakšno število bo to dejansko? (6.2, očitno.)

Vse to zelo težko ugotovi, kateri brskalniki se dejansko uporabljajo. Da bi bilo še težje, je nekaj brskalnikov, ki dejansko dovoljujejo uporabniku, da spremeni niz uporabniškega posrednika, nekateri uporabniki pa v polje Nič od vašega podjetja, ime šale, kot je Nutscrape, ali naključne znake smeti. Za uporabo lastne analize spletnega dnevnika uporabljam Perl rutino. Razvil sem, da sem poskusil, kako najbolje lahko, za razčlenitev dejanskega brskalnika, ki ga uporabljam (spremenjen je vsakič, ko naletim na drug brskalnik, ki to počne drugače), vendar je to ni popolna. Torej, ne zaupajte v nobeno statistiko uporabe brskalnika. (In to sploh ne razmišlja o različnih sistemih spletnega predpomnilnika, s katerimi se sumi vsa zadetka zadetkov spletnega mesta, in dejstvo, da kakršna koli statistika, ki temelji na zadetkih za risarske slike, kot so števci ali oglasni pasici, izključi brskalnike v besedilnem načinu, brskalniki z nalaganjem slike so izklopljeni in uporabnikom dostop do programov filtriranja, ki preskočijo nalaganje spletnih oglasov itd.)

Poskusite z odkrivanjem brskalnika CGI zdaj!

Upoštevajte tudi, da »uporabniški agenti« niso popolnoma sinonim za brskalnike. Brskalniki so uporabniški agenti, vendar so tudi nekatere druge stvari, kot so indeksiranje robotov. Torej nekatera čudna imena, kot je »Scooter«, ki jih morda vidite v vaših dnevnikih, niso brskalniki »blagovne znamke X«, temveč indekserji iz iskalnika. Bodite gostoljubni z njimi ali ne boste dobili indeksirane ali pa boste indeksirani pod nekaj neprimernega (nekaj časa poskusite z iskanjem Googlovega iskanja za »Nepodprti brskalnik« in si oglejte, koliko spletnih mest, ki so bile nesramne do Googlebota, so bile indeksirane pod njihovim ” Pridobite boljši brskalnik, poražujoča stran s čopičem in ne njihova dejanska vsebina). Na žalost imajo tudi pošiljatelji neželene elektronske pošte roboti, ki gredo preko spletnih strani, ki zbirajo e-poštne naslove.

Drugi uporabniški agenti vključujejo programe za prenos spletnega mesta za brskanje brez povezave ali ustvarjanje zemljevida ali obrisa spletnega mesta. Drugi so “upravljalci prenosov”, kot so Go! Zilla in SmartDownload, ki prevzamejo, ko uporabnik začne zagnati izvedljivo datoteko iz spleta, upravlja postopek prenosa in omogoča nadaljevanje prekinjenega prenosa. Ogledate si lahko, da se katera koli od teh pojavlja v svojih dnevnikih skupaj z brskalniki.

Dvorana Sramu

Naredite svojo spletno stran bolje, če si ogledate druga spletna mesta, ki na primer kažejo, kaj storiti!

OPOMBA: Vključitev spletnega mesta v moje povezave “Dvorana sramu” se ne sme razumeti kot kakršen koli osebni napad na ustvarjalca spletnega mesta, ki je lahko resnično velika oseba ali celo napad na povezano spletno mesto kot celoto , ki je lahko vir resničnih informacij in / ali zabave. Namesto tega je preprosto poudariti posebne značilnosti (namerno ali naključno) povezanih mest, ki povzročajo težave, ki bi se jim lahko izognile z boljšim oblikovanjem. Če ugotovite, da je eno od vaših spletnih mest tukaj povezano, ne bodite užaljeni; izboljšajte svojo spletno stran, tako da bom moral odstraniti povezavo!

(Glej tudi nekoga drugega Odkrivanje uporabnikovih agentov dvorana sramu ki ima podobno idejo v tem blogu!)

No, vsaj nobeno od spodnjih strani uporabnike v zaporu za uporabo “napačnega” brskalnika!

 • Spletna stran o zdravstvenem zavarovanju Oregon v letu 2013 pravi, da je zasnovana samo za Internet Explorer in se ne bi smela uporabljati z drugimi brskalniki.
 • Čeprav očitno dejansko ne uporablja nobenega neumnega uporabniškega posrednika, ki bi odvrnil “napačen” brskalnik, očitno je spletna stran britanske vlade za vložitev zahtevkov za ugodnosti deluje le na arhaičnih različicah Internet Explorerja in tudi ne na trenutnih različicah tega brskalnika, kaj šele v drugih brskalnikih in operacijskih sistemih. In to je v letu 2013.
 • Podjetje na Slovaškem je bil kaznovan zaradi zavrnitve uporabe vladnega elektronskega spletnega sistema za vlaganje svojih davčnih dokumentov, ker družba nima sistemov, ki temeljijo na sistemu Windows, in slabo implementirana aplikacija deluje samo v M $ IE v okolju Windows.
 • Postaja New York Post namerno blokiran dostop iz brskalnika Safari iPad da bi ljudje uporabili svojo plačano aplikacijo, da bi prebrali papir, vendar jo je nenavadno pustil prebrati v drugih brskalnikih, kot so Skyfire in Opera Mini, ki se lahko izvajajo na tej napravi.
 • Spletna stran, ki jo dobite dovoljenje za potovanje v Washingtonu DC, za potovalne avtobuse in podobno, je dejal: “Stranke morajo pri uporabi Internet Explorerja poskušati dostopati do spletnega mesta za dovoljenja za potovanja.” (Zdi se, da to ni več.)
 • Na spletnem mestu FedEx so javili ljudje, ki uporabljajo »napačen« operacijski sistem, na primer uporabnike Linuxa, in jim povedal, da uporabljajo brskalnik, ki ni podprt, in naj preklopi na IE ali Firefox (tudi če uporabljate različico Firefoxa v Firefoxu) .
 • Ta stran mi je povedala: “Žal nam je, da ta stran trenutno ni združljiva z Netscapeom”, čeprav takrat nisem uporabljal Netscape.
 • Dvorana Sramu Dishonor Roll Champion: Aplikacija FEMA za pomoč pri nesrečah je zahtevala MSIE 6.0 v času orkana Katrina in vas je odvrnila, če ste uporabili kaj drugega. V pravičnem svetu bi bila odgovorna oseba za to obsojena na teden življenja v tistih, ki ostanejo v New Orleans Superdome med kupi iztrebkov, ki so jih pustili evakuirani begunci. Spoznajte, da veliko uslužbencev FEMA zasluži to usodo. Vendar se zdi, da so zdaj uredili svojo spletno stran, da ne bodo zavrnili uporabnikov brskalnika. Še vedno si zaslužijo “sramoto” opombo za vedno oblikovanje mesta s tako neumno omejitev.
 • Varno spletno mesto Hilton preusmeri vsakogar, katerega niz uporabniškega posrednika se ne začne z “Mozillo” na to tako imenovano Spletno Stran s standardi; Mislim, da sem zamudil del specifikacij W3C, ki so ga naredili kot »spletni standard«, ki se mora uporabljati za uporabniške nize uporabnikov z »Mozillo«. (Opera v svojem načinu odkritja ne uspe ta test.)
 • Big Noise Music pošlje vsakomur, ki ne uporablja IE za Windows, na stran, ki pravi, da potrebujete “Internet Explorer 5 (ali bolje)”. Mozilla je veliko boljša, vendar še vedno ne bo dovolila.
 • MovieLink blokira vsak brskalnik, vendar MSIE, vsako platformo, vendar Windows, in tudi vam zavrača, če so piškotki ali skripti onemogočeni, se zdi, da je vaša hitrost povezave prepočasna ali pa se zdi, da ste izven Združenih držav. Poročila so, da je celo nova izdaja beta Internet Explorerja blokirana, saj se zdi, da razvijalci te strani držijo odnosa “Prepoved vsakogar in vsega, razen če je to posebej dovoljeno.”
 • Druga spletna stran, ki ščiti opero, vendar omogoča Mozilli, je PhotoDisc (Getty Images). Stran “Get Lost” vam pove, da dobite IE ali Netscape, če ne omenjate Mozille ali Safarija. Ker je njihova ponudba še posebej zanimiva za grafične strokovnjake, od katerih mnogi uporabljajo Mac, ki prihajajo s Safari kot njihovim standardnim brskalnikom, ni smiselno, da ti ljudje gredo na način, da bi jih tako označili.
 • Proffs.nu je uporabil za preusmeritev vseh brskalnikov, ki niso MSIE, na resnično neumno spletno stran, ki predava izdelovalce brskalnikov o tem, kako jih je treba z napako združiti z MSIE, ker to uporablja tujina, in uporabnikom povem, da »nadgradijo« v MSIE ali vsaj preoblikovati svoje brskalnike, da bi se pretvarjali, da so MSIE, da bi prišli do preusmeritve. (Ta zadnji nasvet je lahko preveden: “Prosimo, da vaš brskalnik laže o tem, kaj je, da bi prešli nenavadnost idiotskih webmastrov, kot smo mi.”) Vendar so ga kasneje spremenili in začeli dajati vse brskalnike v (in celo imela ikono »Prenos Mozilla Firefox« in ikono W3C, ki označuje veljaven HTML). Kljub temu so še vedno rekli, da imajo nekatere strani, ki so blokirane od uporabnikov, ki niso MSIE, ker “teh strani ne prikazujejo tako, kot bi želeli, da se jih prikaže”, in “ne more ravnati z nekaterimi spletnimi tehnologijami podjetja Microsoft” – z drugimi besedami, avtor spletnega mesta še vedno ni mogel preprečiti uporabe zaščitenih stvari in odvisno od težav z brskalnikom. Ne verjamem, da je ta del spletnega mesta še vedno tam po naknadnih preoblikovanjih, čeprav.
 • Ta stran kreditne unije pove veliko uporabnikov (vključno s tistimi iz Mozilla Suite), da je njihov brskalnik “nestandardni”, nato pa jim daje povezavo za vstop na spletno stran v vsakem primeru; vendar v nekaterih primerih ta povezava ne deluje (menim, da je odvisno od omogočenega piškotka).
 • NatWest podpira Mozillo, vendar če poskusite vnesti svojo spletno stran z novim rebrandiranim SeaMonkeyom (kar je popolnoma enako kot Mozilla z drugim imenom), se zavrnete.
 • Modri ščit v Kaliforniji meni, da je treba preusmeriti nekaj strani, ko so nekateri “napačni” brskalniki dostopali do te strani “You Need To Upgrade”. Ne vem natančno, kateri pregledovalci so tam poslani; Zdi se, da deluje v redu v Mozilli. Na spletnem mestu ne vidim ničesar, kar ni bilo mogoče storiti v redu s kodo, ki je nevtralna za brskalnik.
 • Oddelek za ugodnosti Fidelity Investment poroča, da odvrne “napačne” vrste brskalnikov, vendar se zdi, da delajo zame v Mozilli. Torej, mislim, da Mozilla ni “napačen” brskalnik, ampak poroča, da je Opera, vsaj ko se želi odkriti iskreno.
 • NetZero uporablja to stran, da pove Netscape 6.x uporabnikom, da morajo preusmeriti na Netscape 4.x, da bi dobili njihovo storitev za delo. (Poročali smo, da ta stran nekatere brskalnike v neskončni zanki s prazno stranjo, ki se stalno nalaga, morda v primerih, ko so piškotki onemogočeni.)
 • Facebook preusmerja nekatere brskalnike (vključno z Lynx-om in povezavami) na stran, ki pravi, da nismo dovolj kul, da podpiramo vaš brskalnik.
 • Google Zemljevidi ponujajo večje število podprtih brskalnikov, kot večina »množice, ki prevažajo brskalnik«, če pa uporabljate nekaj drugega kot IE, Mozilla, Firefox ali Netscape ali starejšo različico katere koli od njih, še vedno Odpravite se.
 • TotalJobs trdi, da v svojem »Pravilnik o brskalniku« eksplicitno blokira različne brskalnike, vključno z Mozili in Firefoxom. Vendar njihovi razvijalci ne morejo narediti niti neumnega brskalnika blokirati; se zdi, da ni nobenih težav dostopa do njihove spletne strani s temi brskalniki.
 • Je obrnjena poštena igra? Ben Goodgerjev blog, grenak podpornik Mozilla-jevega brskalnika Firefox, je uporabil, da vse uporabnike MSIE obrne in jih pošilja na stran, ki pravi: »Brskalnik, ki ga uporabljate (Microsoft Internet Explorer), trenutno ni podprt zaradi nepopolne podpore za spletne standarde.« Nekateri drugi uporabniki brskalnika, kot so uporabniki brskalnikov Mozilla Mozilla, so si lahko ogledali spletno mesto, vendar so si pri tem želeli nadgraditi Firefox. (Zdi se, da tega ne počnem več.) Menim, da je brskanje ljudi s spletnega mesta zaradi brskalnika, ki ga uporabljajo, nepravilno, ne glede na to, kateri brskalnik je diskriminiran, zato moram temu nasprotovati. (V zadnjem času v tem članku trdi, da je podjetje prihranilo veliko denarja, ker ni želelo podpirati IE, vendar je bil ta članek objavljen 1. aprila, zaradi česar se sprašujem, ali je to resno ali aprilska prevara.)
 • Ironično je, da je lastno spletno mesto Mozila krivo blokade na osnovi uporabnikovega posrednika; omejili so dostop do spletna stran Addons če uporabljate stare stare različice Firefoxa, kot je razloženo v teh nitih sporočil. To je zahtevalo varnostno vprašanje, v katerem so te različice lahko izvajale zlonamerno kodo z drugih spletnih mest, ki so zavlačevala brskalnik, da je mislila, da je bila z mesta spletnega mesta Mozilla, kar bi bilo mogoče ustaviti z blokiranjem dejanskega spletnega mesta.

Povezave

[<== Prejšnja] | [Up] | [Naprej ==>]

Vir: http://webtips.dantobias.com/brand-x/useragent.html