Graditelj

Graditeljica vzdržuje in natisne seznam stopenj študentov. Srce sistema je datoteka razredov, ki jo vzdržuje program za posodobitev. Ocene se izvajajo s programom za poročanje, ki bo ocenil rezultate (vašo shemo ali privzeto shemo), neobvezno spustite nizke rezultate, izračunajte odstotke in razrede, natisnete seznamov razredov v vrstnem redu in vrstnem redu ID ter natisnete histograme. Izvod poročila o oceni, ki ustreza zahtevam FERPA za objavljanje ocen, je mogoče dati na spletu za študente.

Graditeljica priznava štiri ločene kategorije razreda: teste, kvize, domače naloge in programe. Programi za posodobitev in poročila vsebujejo celotno datoteko razredov v pomnilniku, kar omejuje celotni razpoložljivi prostor; ni drugih omejitev glede števila študentov ali števila predmetov znotraj katere koli kategorije. Kot je razdeljeno, lahko Gradec sprejme 250 študentov, 4 preizkuse, 20 kvizov, 20 domačih in 20 programov. Te omejitve lahko spremenite z urejanjem ene od izvornih datotek.

Gradecec je na voljo takoj za uporabo na schof, in ga lahko izvajajo v Unixu na katerem koli računalniku.

  • Če želite uporabiti učiteljevega razreda na zgornji meji z zgoraj navedenimi omejitvami, poskrbite, da je imenik / home / course / ecen2120 / bin na poti.
  • Če želite uporabiti Gradec na svojem sistemu Unix, kliknite tukaj za stisnjeno tarno datoteko. Shranite to datoteko, jo raztegnite, raztegnite in sledite navodilom v datoteki README.

Kako naj uporabljam Graditelja?

The Gradekeeper distribution includes scripts and auxiliary programs that simplify the normal operations involved in maintaining the grades for a course. This section briefly summarizes those operations.

Setting up a grades file

To create a new grades file, carry out the following steps:

  1. Seznam poizvedb SIS-ja pošlite po pošti.
  2. Te podatke postavite v določeno datoteko (recimo, “f”) in odvrzite vse informacije o pošti na začetku in koncu samega seznama.
  3. Ustvarite datoteko, ki opisuje potek (recimo ,, c ”), ki vsebuje eno vrstico z navedbo številke razdelka, kreditnih ur, naslova (priloženo v narekovajih in ne presega 30 znakov) in ime datoteke, ki vsebuje razred seznam. Vrstica se mora končati s podpičjem. Tukaj je primer:

001/05 “Računalniki kot komponente: Waite” f;

4. Za svoj parameter zaženite ukaz mkgrade z imenom datoteke opisa tečaja in usmerite izhod v datoteko razredov. Tukaj je vzorec ukaz, ob predpostavki, da je ime datoteke opisa opisa “ c ” in ime razreda ‘`2830’ ‘:

% mkgrade c> 2830

 

(Primerno je, da se številka tečaja uporabi kot ime datoteke razredov. Skripte, ki izvajajo običajne postopke razvrščanja, predvidevajo datoteke, katerih imena so povezana z imenom datoteke razredov, in z uporabo številke predmeta pomaga, da stvari ostanejo naravnost, ko ste vzdrževanje razredov za več kot en tečaj. V preostalem delu tega razdelka se bo za datoteko ocenil ime “2830”.)

Posodabljanje datoteke razredov

Če želite posodobiti datoteko razredov, uporabite razred ocene:

% stopnja 2830

Ta ukaz predpostavlja, da je ime datoteke z utežmi »2830.wgt« in da je datoteka, ki vsebuje zahteve za dodatne histogre, »2830.hst«. Na splošno so imena teh datotek argument za uvrstitev razreda s končnicami “ .wgt ” in ‘.hst’ ‘.

Program za posodobitev bo podan kratek opis trenutnega stanja datoteke razredov in vas prosimo, da vnesete ukaz, ki mu sledi povratna vrnitev. Tukaj je seznam najpogostejših ukazov za posodobitev

Ukaz Pomen
at
aq
ah
ap
Dodajte preskusne, kvizne, domače ali programske rezultate
ct
cq
ch
cp
Spremeni test, kviz, domačo nalogo ali rezultate programa
as
ds
Dodajanje ali brisanje študenta

Za vsak ukaz bo program za posodobitev zahteval specifične podatke, ki bodo omogočili izvajanje tega ukaza. Ko končate program za posodobitev (z dajanjem praznega ukaza ali končnega ukaza), bodo izdelane datoteke “ 2830.new ” in ,, 2830.rpt ”.

Datoteka, katere ime je parameter ukaza razreda s pripono “ .new ”, je nova datoteka razredov, ki odraža posodobitve, ki ste jih naredili. Če ste zadovoljni, nadomestite prvotno datoteko s temi novimi datotekami.

Datoteka, katere ime je parameter ukaza razreda s pripono ,, .rpt ”, je sestavljena datoteka poročila, iz katere lahko izdelate inštruktorjevo poročilo ali poročilo o študentu.

Pridobitev poročila inštruktorja

Če želite natisniti poročilo o ocenjevanju inštruktorja, uporabite ukaz poročila:

2830 poročilo

Ta ukaz bo poslal izhod tiskalniku PostScript, katerega ime je podana z vašo spremenljivko okolja PRINTER.

Pridobitev študentskega poročila za objavo

Če želite poročilo o študentskem razredu v formatu HTML, uporabite ukaz rpt2html:

% rpt2html

Ta ukaz bo napisal besedilo HTML v datoteko z imenom “ 2830.html ”. Na splošno bo ime izhodne datoteke argument rpt2html ukaza s pripono “ .html ”.

William.Waite@colorado.edu

 

Vir: http://ecee.colorado.edu/~waite/gradekeeper/