Humor


Programski inženir, inženir strojne opreme in vodja oddelka sta potekala na sestanku v Švici. Vozili so po strmi planinski cesti, ko so nenadoma zavore na svojem avtomobilu neuspešne. Avtomobil je bil skoraj brez nadzora nad cesto, odskakal se je iz crash barij, dokler se čudežno ne ustavi strmoglavljenje vzdolž hriba.

Stanovalci avtomobila, ki so bili pretreseni, a ne poškodovani, so zdaj imeli težavo: zaustavili so se na polovici gora v avtomobilu brez zaviranja. Kaj so storili?

“Vem,” je dejal vodja oddelka “Naj se sestanemo, predlagamo vizijo, oblikujemo izjavo o poslanstvu, opredelimo nekaj ciljev in s postopkom stalnega izboljšanja poiščemo rešitev ključnih problemov in lahko bomo na poti . ”

“Ne, ne,” je dejal inženir strojne opreme, “to bo trajalo preveč časa, poleg tega pa ta metoda še nikoli ni delovala. Z njo imam svoj švicarski nožni nož in v nobenem trenutku se lahko odložim zavorni sistem avtomobila, izolirati napako, popraviti in mi lahko na poti. ”

“No,” je dejal inženir programske opreme, “Preden naredimo kaj, mislim, da bi morali potisniti avto nazaj po cesti in preveriti, ali se to zgodi še enkrat.”

 


Ustvarjalci priznavajo zlorabo Unixa in C

 

V obvestilu, ki je omalovaževalo računalniško industrijo, so Ken Thompson, Dennis Ritchie in Brian Kernighan priznali, da sta programski jezik Unixa in C, ki sta jih ustvarila njihova programska oprema, pripravila April Fools potegavščino, ki je ostala živa že več kot 30 let. Ko je na nedavnem UnixWorld forumu za razvoj programske opreme Thompson pokazal naslednje:

“Leta 1969 je AT & T pravkar končal delo s projektom GE / Honeywell / AT & T Multics. Z Brianom sva se začela ukvarjati s predčasnim izpustom Pascala iz ETH laboratorijev profesorja Nichlaus Wirth v Švici in bili smo navdušeni nad njeno elegantno preprostostjo in Dennis je pravkar končal z branjem “Dolgčas prstanov”, ki je bila vroča nacionalna lamunska parodija velikanske trilogije Tolkien “Lord of the Rings”. Kot hudič se je odločil delati parodije okolja Multics in Pascal. so bili odgovorni za operativno okolje. Pregledali smo Multics in zasnovali nov sistem, da je čim bolj zapleten in kriptičen, da bi čim bolj povečali frustracijo obcutnih uporabnikov, jo imenujemo Unix kot parodijo multiksa, pa tudi druge bolj tvegane aluzije. Dennis in Brian sta delala na resnično zmešnato različico Pascala, imenovano “A.” Ko smo ugotovili, da drugi dejansko poskušajo ustvariti prave programe z A, smo hitro dodali dodatne kriptične funkcije in razvili v B, BCPL in plavuti zaveznik C.

Zaustavili smo se, ko smo dobili čisto zbirko na naslednji sintaksi:

za P ("\ n"), R -; P ("|")) za (e = C; e -; P ("_" + (* u ++ / 8)% 2) "|" + (* u / 4)% 2);

Če mislite, da bi sodobni programerji poskušali uporabiti jezik, ki dovoljuje takšno izjavo, je presegel naše razumevanje! Pravzaprav smo razmišljali, da bi to prodali Sovjetskim zvezam, da bi napredovali v računalniški znanosti nazaj 20 ali več let. Predstavljajte si naše presenečenje, ko sta AT & T in druge ameriške korporacije dejansko začeli poskušati uporabljati Unix in C! Potrebno jim je bilo 20 let, da so razvile dovolj strokovnega znanja, da bi s pomočjo te tehnološke parodije leta 1960 ustvarile tudi zelo malo koristne aplikacije, vendar smo navdušeni nad trdnostjo (če ni niti zdravo) splošnega programerja Unixa in C. V vsakem primeru Brian, Dennis in jaz delamo izključno v Adi na Apple Macintoshu zadnjih nekaj let in se počutimo resnično krivi zaradi kaosa, zmede in resnično slabega programiranja, ki je nastal zaradi naše neumne šale pred časom. “

Večji ponudniki in uporabniki Unixa in C, vključno z AT & T, Microsoft, Hewlett-Packard, GTE, NCR in DEC, so v tem trenutku zavrnili pripombe. Borland International, vodilni proizvajalec orodij Pascal in C, vključno s priljubljenimi Turbo Pascal, Turbo C in Turbo C ++, je izjavil, da so to že več let sumili in še naprej izboljševali svoje izdelke Pascal in ustavili nadaljnja prizadevanja za razvoj C. Predstavnik IBM-a se je zlomil v nenadzorovan smeh in je moral preložiti nagovorjeno novinarsko konferenco o usodi RS-6000, ki navaja, da bo “VM kmalu na voljo”. Profesor Wirth iz ETH inštituta in oče strukturiranih jezikov Pascal, Modula 2 in Oberon je v skrivni izjavi le navedel, da je P. T. Barnum bil pravilen.


Nekega dne je nekdo prečkal cesto, ko mu je žaba poklicala in rekla: »Če me poljubiš, se bom obrnila v lepo princeso.« Nadal se je, pobral žabico in ga položil v žep.

Žaba je spet zagovarjala in rekla: »Če me poljubiš in me vrneš v lepo princeso, bom ostal teden z vami.« Fant je vzel žabo iz žepa, se nasmehnil in vrnil v žep.

Žaba je nato vpila: »Če me poljubiš in me vrneš v princeso, bom ostala s tabo in naredila vse, kar hočeš.« Spet je tip vzel žabo, se ga nasmehnil in ga vrnil v žep.

Na koncu je žaba vprašala: “Kaj je narobe? Rekel sem ti, da sem lepa princesa, da bom ostala s tabo teden dni in naredila karkoli hočeš. Zakaj me ne poljubiš?” Fant je rekel: “Poslušaj, jaz sem programski inženir. Nimam časa za dekle, ampak govorica žaba je kul.”

Na nedavni konferenci Java v realnem času so udeleženci dobili neudobno vprašanje:

“Če ste se pravkar vkrcali na letalsko letališče in ugotovili, da je vaša ekipa programerjev odgovorna za programsko opremo za krmarjenje leta, koliko vas bo takoj izkrcalo?”

Med gozdom dvignjenih roka je bil samo en človek nepremičen. Na vprašanje, kaj bi storil, je odgovoril, da bi bil zelo zadovoljen, da bi ostal na krovu. S programsko opremo svoje ekipe, je dejal, letalo ni bilo verjetno, da bi se spustilo do vzletno-pristajalne steze, kaj šele vzleteti.


NEW YORK – Ljudje za etično ravnanje s programsko opremo (PETS) so danes objavili, da je več skupinam za programsko opremo dodanih skupin skupin za spremljanje podjetij, ki redno izvajajo testiranje programske opreme.

“Na tak način ni potrebe po zlorabi programske opreme, da bi takšna podjetja lahko tržila nove izdelke”, je dejal Ken Granola, predstavnik družbe PETS. “Na voljo so alternativne metode preskušanja teh izdelkov.”

Po mnenju podjetja PETS ta podjetja prisilijo programsko opremo, da opravlja dolgotrajen in naporen preizkus – pogosto brez počitka – za uro ali nekaj dni naenkrat. Zaposleni so dodeljeni, da “programsko opremo” zlomijo na kakršenkoli način, ki je potreben, in notranji viri poročajo, da pogosto šale o “mučenju” programske opreme.

“To ni šala,” je rekla Granola. “Nedolžni programi, od dneva, ko so zbrani, so v majhnih prostorih zaprti in” uničeni “več ur na koncu. Celotno življenje preživijo na umazanih, slabo vzdrževalnih računalnikih in so brezceremično izbrisani, kadar jih ni potrebno več. ”

Granola je dejala, da je programska oprema shranjena v nehunitarnih pogojih in je napadena z napakami.

“Vemo, da obstajajo alternative te grozode,” je dejal, pri čemer je navedel industrijski velikan Microsoft Corp. kot podjetje, ki je postalo uspešno brez uporabe testiranja programske opreme.


Sonce Microsystems Sue Otok Java

 

Gorski razgled, CA – Sun Microsystems danes vložila kršitev blagovne znamke proti otoku Java glede uporabe Sun’s
Blagovna znamka Java.

Odgovor na kritike, da se otok že stoletja imenuje Java, je dejal: “Ja in ves čas niso nikoli vložili nobene blagovne znamke, si zaslužijo izgubiti ime.”

Otok namesto plačila pristojbine za izdajo licenc je sklenil spremeniti svoje ime. Prvotno so glasovali za spremembo na Visu Albasić, vendar
jezen telegram iz Redmonda, Washington jih je drugače prepričal. Država se je končno naselila na simbol za ime – lepo obarvano skodelico kave, ki še vedno prikliče idejo jave. Ker večina časopisov in revij ne bo mogla natisniti imena otoka, bo v nadaljnjem besedilu označena kot “Otok prej znan kot Java”.

Otok prej znan kot se Java zaračunava kot križni otok, vendar se je doslej le v proizvodnji izvajal na Malajskem arhipelagu. Govori se, da jo Afrika izvaja na Madagaskarju, vendar je še vedno v alfah testiranju.

Odvetniki iz Suna bi želeli poiskati tudi lastnike ogromne ognjene krogle v središču sončnega sistema. Za njih imajo nekaj pravnih dokumentov …

 


Programator in programski inženir sedita med seboj na dolgem poletu iz San Joseja v Bangalore. Programator se naslanja na inženirja programske opreme in vpraša, ali bi rad igral zabavno igro. Programski inženir samo želi, da se napolni, tako da se vljudno zavrača in preklopi na okno, da ulovi nekaj pomirjeval.

Programator vztraja in pojasnjuje, da je igra prava lahka in zabavna. Pojasnjuje: “Postavljam vas vprašanje, in če ne poznate odgovora, mi plačate 10 dolarjev. Potem me vprašate in če ne vem odgovora, vam bom plačal 10 evrov.” Še enkrat, programski inženir vljudno zavrača in poskuša zaspati. Programator, zdaj nekaj, kar je vznemirjeno, pravi: “V redu, če ne veste odgovora, ki ste mi plačali $ 10, in če ne vem odgovora, vam bom plačal 100 dolarjev!” To ujame pozornost inženirja programske opreme in on ne vidi konca tega mučenja, če ne igra, zato se strinja z igro. Programator vpraša prvo vprašanje. “Kakšna je razdalja od Zemlje do lune?” Programski inženir ne izgovarja nobene besede, ampak doseže v svojo denarnico, izvleče račun za deset dolarjev in ga preda programerju. Zdaj je programski inženir na vrsti. On prosi programerja “Kaj gre gor s hribom s tremi nogami in se spusti na štiri?”

Programator ga pogleda z zmedenim videzom. Iztegne svoj prenosni računalnik in išče vse svoje reference. Z modemom se dotakne v letalski telefon in išče mrežo in knjižnico kongresa. Razočaran, vse svoje sodelavce pošlje brezplačno e-pošto. Po približno eni uri se bliži programskemu inženirju in mu preda 100 dolarjev. Inženir programske opreme vljudno vzame 100 $ in se obrne stran, da bi se spet spravil nazaj. Programator, ki je več kot malo zamegljen, potresa inženirja programske opreme in vpraša: “No, torej kakšen je odgovor?”

Brez besed, inženir programske opreme doseže v svojo denarnico, roka programer $ 10, in se obrne proč za spanje.


Kirurg, gradbeni inženir in programski inženir sta se spraševala, kdo je bil najstarejši poklic.

Kirurg je opazil: No, v Bibliji piše, da je Bog ustvaril Eve od rebera, vzetega od Adamovega. To je očitno zahtevalo operacijo, tako da lahko upravičeno trdim, da je moj najstarejši od naših poklicev.

Gradbeni inženir je prekinil in rekel: Toda še prej v knjigi Geneze navaja, da je Bog ustvaril ukaz iz nebes in zemlje iz kaosa. To je bila prva in zagotovo najbolj spektakularna uporaba gradbenega inženirstva. Zato se motite. Moj je najstarejši poklic.

Inženir programske opreme se je naslonil nazaj na svoj stol, se nasmehnil in samozavestil, Ah, a kdo misliš, da je ustvaril kaos?


Programator hodi po plaži in najde svetilko. On trsa svetilko, in se pojavlja duh. Jaz sem najmočnejši duh na svetu. Lahko vam dajem poljubno željo, vendar samo eno željo.

Programator potegne zemljevid, opozarja na to in reče: Hočem mir na Bližnjem vzhodu.

Duh odgovarja, Gee, ne vem. Ti ljudje so se borili že tisočletja. Lahko storim skoraj vse, vendar to verjetno presega moje meje.

Programator nato pravi: No, jaz sem programer, in moji programi imajo veliko uporabnikov. Prosim, da so vsi moji uporabniki zadovoljni z mojo programsko opremo in jim dovolite, da zahtevajo razumne spremembe.

Na kateri točki se odziva džin, Um, naj še enkrat vidim zemljevid.


Humorozne citate

 

Prvih 90% kode predstavlja prvih 90% časa razvoja. Preostalih 10% kode predstavlja druge 90% časa razvoja. (Tom Cargill)

Danes programiranje je tekma med programskimi inženirji, ki si prizadevajo ustvariti večje in boljše idiotske programe, vesolje pa poskuša zgraditi večje in boljše idiote. Doslej vesolje zmaga. (Rick Cook)

C + +: če imajo prijatelji dostop do vaših zasebnih članov. (Gavin Baker)

Ste kdaj preživeli nekaj časa, ko berete comp.lang.c ++? To je res najboljše mesto za spoznavanje števila uporabnikov C ++, ki iščejo boljši jezik. (William Beckwith)

Če je razhroščevanje proces odstranjevanja programskih hroščev, mora biti načrtovanje njihovega procesiranja. (Edsger Dijkstra)

C + + bi naredil spodoben učni jezik, če bi lahko učili del ++ brez C-dela. (Michael Feldman)

Java je na več načinov C ++ – (Michael Feldman)

C + + je v zgodovini programskih jezikov. Tako kot ima Caligula svoje mesto v zgodovini rimskega cesarstva. (Robert Firth)

C ++ v kantonščini se izgovarja “C ga ga”. Potrebujem več? (Mark Glewwe)

Pisanje v C ali C + + je podobno kot pri vožnji verižne žage z odstranjenimi varnostnimi varovali. (Bob Grey)

Ko je kladivo C + +, se vse začne videti kot palec. (Steve Haflich)

Na voljo sta dva načina oblikovanja programske opreme. Eden od načinov je, da bi bilo tako enostavno, da očitno ni pomanjkljivosti. Druga pot je, da bo tako zapleteno, da ni očitnih pomanjkljivosti. Prva metoda je veliko težja. (C.A.R. Hoare)

Petdeset let programskih jezikovnih raziskav, na koncu pa zaključimo s C ++ ??? (Richard O’Keefe)

Programska oprema in katedrale sta popolnoma enaki. Najprej jih gradimo, potem pa molimo. (Samuel Redwine)

Razvoj jezikov: FORTRAN je nedotočen jezik. C je šibko tipiziran jezik. Ada je močno tipkani jezik. C + + je močno preveden jezik. (Ron Sercely)

V C + + se težje ustreli v nogo, toda ko to naredite, si izpuščaš celotno nogo. (Bjarne Stroustrup)

Vedno sem si želel, da bi bil moj računalnik enostaven za uporabo kot moj telefon. Moja želja se je uresničila, ker ne morem več ugotoviti, kako uporabljati svoj telefon. (Bjarne Stroustrup)

C ++ je samo-pisni, visokokakovostni zbirni jezik. (Stefan Van Baelen)


Odvzet od : http://www.cs.uni.edu/~mccormic/humor.html