Layered Omrežje Pajk

Layered Omrežje Pajki

za vizualizacijo vaših povezav s svetom

 

“Ljudje lahko včasih delajo samo na petih ravneh hkrati, ko moramo ravnati šest.
Priznanje, kje se bo to pojavilo, bi lahko pomagalo pri premikanju mimo nje. ” (Orcim Namuh, 2007)

[Interaktivni kalkulator]

Če delite svojo budnost pozorno glede na obseg njegovega poudarka navznoter ali navzven glede na tri fizične meje (koža, genski bazen in kultura), je zanimiv način prikaza rezultata v obliki spodnjega obraza, prikazanem spodaj . Izstopno središče črne pike (pajka) označuje individualno pristranskost glede na različne lestvice velikosti, medtem ko sive črte (mreža) označujejo del pozornosti, ki jo ta oseba zanima (in je povezana z močjo njihovih osredotočiti na?) korelacije na vsaki od šestih ravni. Objektivno določanje teh številk za populacijo posameznikov je ločena zgodba, čeprav lahko vsakdo verjetno oceni, koliko svojih zadnjih sto ur je vključevalo osredotočenje na sebe, prijatelje, družino, skupnost / konsenz, kulturo / prepričanje in poklic / opazovanje, kot je prikazano spodaj.

Barva številk odraža poudarek na notranjih (modrih) in zunanjih (rdečih) žariščih. Na primer, čeprav sta obe plati spodaj uravnoteženi glede na obseg osredotočenosti, je osredotočanje posameznika na levo spodaj neutrudno gledano navznoter glede na kožo, družino in kulturo, medtem ko je osredotočenost posameznika na Desno je navzven usmerjeno. V tem smislu te parcele spominjajo na starodavno razlikovanje med yinom in jangom, tj. Med negovalcem in avanturistom. Prav tako predlagajo, da bi morda morali dati ljudem odmor v današnjem svetu, če hočejo biti tako negovalec kot pustolovec glede na vse tri sloje organizacije hkrati!

Na ploskvi desno spodaj je razvidno, kako delitev dela, npr. med velikimi gametami (pastelnimi) in metazoanimi majhnimi gameti, se lahko uporabijo za zmanjšanje povprečne slojevske množice Zavg, medtem ko se načeloma ohranja zgornja plast z množico Zcm v bližini šestih. S pomocjo organizmov, prilagojenih posebnim nišam, da razvijejo svoje prednosti, bi seveda mogla imeti takšno specializacijo svoje prednosti, dokler se organizmi ne bi zavedali dopolnilnih pomenov vseh nalog.

Po drugi strani pa bo ta poseben primer yin-yang, ki je bil sprejet v ekstremne točke, potegnil točke do robov trikotnikov v projekcijah, tako da se bodo pustili velike prazne točke v prostoru možnih nalog. Učinki tega bi se lahko še poslabšali, če bi se ovira gibanje informiranega gibanja v dodeljevalnem prostoru, v procesu določitve delitve dela.

Tako bi lahko bilo zanimivo raziskovanje pristranskosti posameznikov in skupin glede na negovanje in pustolovščino (npr. Vsota modro-minus rdečih številk). Še pomembneje je zbiranje zgornjih številk za določeno skupnost lahko zelo praktičen interes. Najprej,, izražanje kode ki je bila obveščena o plasti organizacije na več ravneh v bioloških sistemih, je bila znova in znova bistvena za razvoj in trajnost. Drugič, tehnična področja, ki so različna, kot so termodinamika, ekonomija, antropologija in preučevanje kompleksnih sistemov, vse kažejo, da je kvantitativna merilo zdravja skupnosti so lahko ključnega pomena pri reševanju izzivov, s katerimi se danes srečujejo človeške skupnosti in v prihodnjih letih.

Vloge lahko vključujejo količinsko opredelitev nišne strukture katere koli določene skupnosti metazojev, skupaj z geografsko porazdelitvijo njenih korelacij. Takšni ukrepi bi lahko služili kot dopolnilo BDP, saj so človeške skupnosti prehod na trajnost na omejenem planetu in kot merilo za vpliv programskih odločitev in nesreč. Ti ukrepi bi morali tudi pomagati pri učinkoviti in odgovorni dekonstrukciji ekstremističnih programov, ki ne upoštevajo korelacij na ravni ali drugem nivoju.

Različna področja preiskav prav tako nakazujejo, da so povezave med posamezniki in njihovimi skupnostmi na različnih ravneh oslabljene (bodisi zaradi pomanjkanja ali s politično odločitvijo), verjetno sledijo vedenja, ki prezreti organizacijo na eni ali več od teh ravni. Si že videl kaj takega v zadnjem času? Takšne stvari se morda težko izognejo na zemlji v daleč prihodnosti, saj se naše sonce premika proti rdeči velikanski veji, vendar se je zdaj mogoče izogniti temu, da bi se bolje od nas.


Tehnična opomba št. 001: Na zgornjih ploskvah je koristno določiti ravnovesno točko (črna pika), tako da zmanjšate uteženo vsoto kvadratnih razdalj med vsakim šestougajevnim vozliščem (kot bi bila potencialna energija) ali enakovredno z nastavitvijo gradienta (Hooke’s Zakonska sila) na nič. Za uteži {p1, p2, p3, p4, p5, p6}, ki seštejejo do Σp, to daje kartezijske koordinate za ravnovesno točko x = ½ (2p1 + p2-p3-2p4-p5 + p6) in y = ½ √3 (p2 + p3-p5-p6). Te enačbe lahko uporabite tudi za lociranje koordinat heksagonalnih vertexov v krogu polmera Σp, tako da vse, razen ene od šestih uteži, nastavite na nič.


Tehnična opomba št. 002: Če želite bolje razumeti, kaj pomenijo te šest številk za posameznika, kot je prikazano spodaj, se lahko zgodi, da se pozornost posameznika osredotoči na zadnjih sto urah. Za interaktivne različice teh vizualizacij preverite java apletove za krog omrežja, zgoraj obravnavano, pita za piščance prikazano spodaj, in tristopenjsko dvojno tet predstavitev 6-spremenljivega 5-simpleksa.

Poglej tudi…

ta opomba o junij 2010 video o posodobitvah statusa pozornosti,
… to bolj splošno opombo o Bayesovem informatiki,
…in kaj še?

 

Koristna spletna stran: http://www.umsl.edu/~fraundorfp/mixednets.html