MIT Deionizer – Michael Taylor

Kaj je deionizacija?

Deionizacija je specializirana oblika delnega vrednotenja. Deionizer opravi delno ovrednotenje; vendar se namerno vzdrži optimizacije izhodnega programa proti vnosu. Namen deionizatorja ni optimizirati delovanje programa, temveč omogočiti zagon brez dostopa do originalnih vhodnih naprav.

Vdelava aplikacij

Ena uporaba deionizacije je za vdelavo aplikacij. Na primer, lahko aplikacija uporabi več podatkovnih datotek (na primer, bitne slike v igri). Čeprav razvijalec morda želi razviti te datoteke ločeno v izvorni obliki (npr. Datoteko .gif), lahko deionizacijo uporabite za združitev teh datotek v eno binarno enoto, ki je poslana uporabniku. Ali pa v primeru vgrajenega sistema, ki nima nekaterih I / O naprav, deionizacija omogoča, da se program zapisuje, kot da bi obstajale te naprave I / O. Končni binarni vir, ki vsebuje vir in podatke ter primeren za zapisovanje v bralni pomnilnik, lahko nato izvede deionizer.

Merilo Natančnost

Deionizer se lahko uporablja tudi za izboljšanje natančnosti meril uspešnosti v računalniških sistemih. Ta uporaba, osrednji del tega kratkega papirja, omogoča, da se klici I / O in operacijskega sistema odstranijo iz primerjalnih aplikacij. Deionizator, opisan v tem prispevku, je bil uporabljen za izboljšanje natančnosti zbranih rezultatov v primerjavi med sistemom Pentium 3 in nerazdeljenim procesorjem v knjigi Raw ISCA iz leta 2004.

To ima dve prednosti:

1. Deionizacija odstrani odvisnost časa delovanja programa na delih računalniških sistemov, ki niso pomembni za poskuse, ki se izvajajo. Na primer, pri primerjavi dveh izvedb procesorja je tipično meriti čas delovanja iste aplikacije in podatkov na obeh napravah. Vendar pa različna izvedba operacijskih sistemov, I / O arhitekture, matičnih plošč, omrežnih datotečnih sistemov in trdih diskov lahko obkroža našo zmožnost sklepanja o vplivu procesorja na obratovalni čas programa.

2. Deionizacija odpravlja številne vire variabilnosti za zbiranje podatkov, tudi za zaporedne programe iste aplikacije na istem računalniku. Čas delovanja programa, ki omogoča I / O, je odvisen od preteklosti predpomnilnika datotečnega sistema operacijskega sistema, položaja diskovnih plošč ob vrtenju ali celo temperature trdega diska ali procesorja. Če zbiralni stroj uporablja shranjevanje omrežnih datotek, je lahko časovna razlika varnejša. Deionizacija lahko tako zmanjša obseg hrupa poskusov, kar omogoča natančnejše meritve.

Prenosi

Ustvaril sem orodje, ki pomaga ustvarjati deionizirane binarne datoteke. Zahteva GNU binutils 2,10 (ali bolje) in C prevajalnik, na ciljni platformi.

Prenesi deionizer 1.14.
Prenesi deionizer 1.13.

Datoteka README znotraj datoteke tar ima navodila za uporabo.

Kliknite tukaj za pregled deionizatorja.

 

Za izvirno angleško besedilo pojdite na: http://cseweb.ucsd.edu/~mbtaylor/deionizer.html