O poučevanju in učenju

V najbolj radikalnih trenutkih bom rekel

Ni poučevanja.

Ko poskušam biti bolj premišljen, bom dodal: “Učenje in pomaganje drugim se učijo samo.” Zato je smiselno najprej govoriti o učenju.

Učenje

Obstajajo različne vrste učenja, vendar se tukaj sklicujem na intelektualno. Če želite izvedeti, pomeni, da vaš um deluje drugače: ustvarijo se novi spomini in / ali nove povezave so ponarejene. Ko želite izvedeti, je preprosto. Več kot enostavno, je komaj opazno. Se spomniš učenja prepoznati svojo družino (v tistem času si bil star nekaj tednov)? Si se boril za učenje svojega prvega jezika? Stavim, da ste se naučili prepoznati “več” in “manj” zelo enostavno (če primerjate sladico z vašim bratom, morda). V zadnjem času, kako težko je bilo, da se besedilo naučite najnovejše najljubše pesmi? svojo pot okoli kampusa? V teh trenutkih se vi in vaši možgani podvržete drastičnim spremembam, tako kot zagotovo kot pri študiju računov, ruskega, ekonomije in književnosti. Moja točka je to

Učenje je dejanje volje.

Preden se lahko naučite nekaj, se želite naučiti. Tako se je najlažje naučiti nekaj, da se zanima. Če je vaše zanimanje spontano, nič drugega ne more storiti, ampak nadaljevati z njim. Ampak, če se boste poskušali naučiti nekaj, za kar vas seveda ne zanimajo, kaj delate?

Najpomembnejše vprašanje, ki ga je treba vprašati v tej točki, je: “Zakaj to učim?” Morate ga resno vprašati in iskati morate odgovor znotraj sebe. Če se ne znajdete v položaju, ki dobesedno pripada nekomu drugemu (sužnji), potem ta odgovor leži z vami. Če je vaš prvi razlog, da vam je avtorica (npr. Učitelj ali starš) rekla, da jo naučite, še vedno sprašujete. Zakaj je ta oseba priporočila razred? Kakšen je vaš končni cilj pri sledenju nasvetu? Je vaš cilj vreden? Če ostaneš na poti, morda samo sprejeti, da so potrebni določeni koraki.

Drumming interes je lažje, kot se morda zdi. Postanite socialno: pogovarjajte se z drugimi, ki se tudi učite ali poiščite nekoga, ki ga zanima (na primer učitelj ali navdušen sošolec). Preživite malo več časa na njem, namesto malo manj. Če berete, poiščite knjigo. Če deskate, poiščite mrežo. TV? Kdo ve, morda bo prikaz, ki omenja vašo temo. Bodite pozorni na nekaj, samo majhno stvar, ki povezuje zadevo z vašimi interesi.

Ali ste srečni drugače? Nihče, ki je na splošno nesrečen, lahko karkoli dobro dela. Če vas bo večina fakulteta spravljala navzdol, si oglejte Vodnik College Happiness.

Nazadnje, vem, da je dolgočasno slišati, zato bom hitro rekel in samo enkrat. Veliko dobrih stvari je prišlo od tega, kar ste mislili, da ne bi želeli.

Večina nas je najbolj seznanjena z učnim procesom, ki poteka v razredu, čeprav se veliko učenja izvaja zunaj šole in manj formalno. Osebno, dejavnost, ki jo najbolj uživam v življenju, je učenje (glej moje interese in hobije). Biti na fakulteti univerze mi daje veliko priložnosti, da se prepustim tej dejavnosti, toda v šoli sploh ni potrebno. Učenje se zgodi kjerkoli in kadar koli se želi učiti.

Dober učenec v razredu

 • pozna razpoložljiva sredstva;
 • je navdušen nad temo;
 • je pravočasno pripravljen na sestanke;
 • odgovarja na vprašanja in pripombe;
 • postavlja vprašanja drugim;
 • postavlja vprašanja o sebi ali sebi;
 • je iskren (a ne paničen), ker ni vedel vseh odgovorov;
 • pravočasno oddaja dokončane naloge;
 • pozna imena drugih učencev in učitelja;
 • več kot poslušaj.

Na voljo so študijski nasveti za univerzitetne razrede. Vključujejo splošne nasvete, kako brati matematiko (razlikuje se od drugih predmetov), kako opraviti matematični test in pregled dobrih učnih navad. Poleg tega si oglejte moj prvi dan predavanje o razredu, kolegiju in življenju ter moje pripombe o etiki v matematičnih tečajih pisanje, matematičnega gradiva in matematično pogovor.

Poučevanje

Poučevanje ponuja nekoga priložnost za učenje. To je mogoče storiti dobro in ga je mogoče storiti slabo. Nikoli ni storjeno enostavno. Učitelji, ki jih največ vidimo, so tisti, ki poučujejo v učilnici. Eden lahko poučuje tudi prek knjig in drugih medijev, celo čez čas, dolgo po umrlih.

Učitelji v razredu so najbolj neposredni stiki s svojimi učenci in ponavadi igrajo več vlog. Med delom procesa so vodniki, ki učencem pomagajo najti in organizirati informacije. Kasneje so oboževalci krepijo uspehe, trenerji pa poslušajo frustracije in dajejo kazalnike. Nazadnje, učitelj v razredu je sodnik, ki primerja vsakega študenta z znanjem in mojstrstvom predmeta do ideala in daje povratne informacije.

Udeleženci in učitelji uživajo oboževalci in trenerji, oba pa gledata na sodnike z varno. Med temi vlogami je težak ples, vendar pa je učitelj vse od njih, kar je jasno za učence.

Dober učitelj v razredu

 • dobro pozna temo;
 • je navdušen nad temo;
 • je pravočasno pripravljen na sestanke;
 • odgovarja na vprašanja in pripombe;
 • postavlja dobra vprašanja in ve, kdaj naj zadrži odgovore;
 • daje poštene in konstruktivne povratne informacije;
 • je iskren, da ne pozna vseh odgovorov;
 • vse študente obravnava pošteno;
 • pozna imena študentov;
 • več kot govori.

Ta seznam se dopolnjuje z a dober učitelj v razredu (zgoraj).

Ena od glavnih idej za projekt Interaktivni matematični projekt, ki ga sponzorira NSF, je, da morajo učenci dobro delati.

“Govorjenje ni učenje, poslušanje ni učenje.”

Pogosto je najboljši način poučevanja, da postavite nekaj ovir (s postavljanjem dobrih vprašanj) in se nato odpravite s poti. To je tudi filozofija za odkrivanje učenja in metodo Moore poučevanja matematike. Študenti vedno vzpodbujajo odgovor, toda dokler se sami ne vprašajo in ne razumejo, odgovor malo pomeni.


študijski nasveti
Razred, kolidž in življenje
nazaj na domačo stran Margieja

 

Izvirni članek: http://www2.stetson.edu/~mhale/teach/