Optimalna igra

 • Optimalna igra: matematične študije iger in iger na srečo, ki so jih uredili Stewart N. Ethier in William R. Eadington.
 • Objavil Inštitut za študij iger na srečo in komercialne igre, december 2007.
 • Besedilo na hrbtni strani suknjiča:
  Ta zbirka recenziranih člankov vsebuje 32 matematičnih študij iger in iger na srečo, vključno z

  • “Endgame na Poker ” do 2000 svetovnega pokala Serije poker Chris Ferguson in UCLA matematik Tom Ferguson.
  • “Backgammon: Optimalna strategija za igro čistega teksta” avtorja Edward O. Thorp
   Beat na Trgovec: strategija za zmago v igri dvaindvajset.
  • “Parrondov princip: pregled” Richard A. Epstein, avtor teorije iger na srečo in statistične logike.
  • “Veliko Ado o Baccari” Jamesa Grosjeana, avtorja Beyond Counting: Izkoriščanje Casino Games od Blackjacka do Video Poker.
  • “Kalman-filtrirane radialne osnove funkcionalnih omrežij za ocenjevanje konj konjskih razmer”, ki ga David Edelman, avtor The Compleat Horseplayer.

  Druge igre, ki so analizirane v tem dokumentu, vključujejo blackjack, craps, video poker, slotove, loterije, backgammon, športne stave, le njo in faro. Teoretićna vpraśanja vkljućujejo uničenje kockarja, izgube rabatov, prednost pred hišami in proporcionalne stave. Matematična orodja vključujejo teorijo iger, teorijo skupin, stohastično analizo, Markovske verige, postopke razvejanja, obnovitveno teorijo, teorijo nadzora, Kalmanovo filtriranje in multivariatno statistiko. Skratka, za tiste matematično nagnjene bralce, ki so navdušeni nad tem, kako naj bodo igrice konceptualno gledani in kako se razvijajo strategije, ali pa le, kako najti rob, je ta količina zaklad, ki je napolnjen z intelektualnimi nuggets.

 • Besedilo na pokrovu jopiča:
  Resna matematična analiza iger na srečo lahko sledi svojemu izvoru korespondenci med priznani ustanovitelji sodobne verjetnosti, Pascal in Fermat. Prosili so jih, naj pojasnijo, zakaj je kocka iz Chevalier de Mérja odšla. Od tega začetka je bil zanimanje za verjetnost iger na srečo in priložnosti dveh različnih vrst. Prvič, matematiki so želeli bolje razumeti, modelirati in analizirati osnovne strukture verjetnosti iger na srečo in strategije igranja. Drugič, igralci so želeli uporabiti te rezultate, da bi našli načine, ki bi jim omogočili dosledno ustvarjanje zmagovalnih stav in izpolnitev fantastike igralca, da najde prednost.

Ta obseg nadaljuje to tradicijo z matematično bogatimi in pragmatično razsvetljenimi pogovori o blackjacku, pokru, baccaratu, video pokru, backgammonu, dirkanju in športnih stavah. Druge razprave se dotikajo Kellyjevega merila, proporcionalnih stav, Parrondovega principa, poker-botov in popustov na izgube. Predstavljene analize pogosto uporabljajo matematična orodja in računske strategije, ki so se razvile šele v zadnjih letih.

Sodelavci te zbirke vključujejo posameznike, ki so bili med prvimi teoretiki pri analizi iger na srečo, in vključujejo nekaj, ki so postali znani kot umetniki, ki igrajo na področju iger na srečo.

 

 • Mark Bollman, MAA Online: “[T] kolekcija živi do svoje trditve, da odraža” najboljše reševanje in analizo problemov matematikov, ki iščejo igre na srečo. “[…] Če imate svojo najljubšo igralno igro – bodisi kot dejansko zabavo ali konceptualni konstrukt – nekdo je naredil precejšnjo matematično delo in ga razčistil in analiziral, v Optimal Playu pa boste našli nekaj razsvetljenstva. Če je vaša igra backgammon ali če imate raje samo teoretično igranje iger na srečo, obstaja tudi nekaj fino matematiko o tistih predmetih, ki so tu vključeni. Če ne, boste našli zbirko zanimivih izletov v uporabljeno matematiko, ki v nobenem pogledu ni slaba stvar. “
 • Michael Shackleford, čarovnik za kvote: “To 550-stransko knjigo sestavljajo članki na akademski ravni o številnih temah iger na srečo. Moja najljubša je bila” Ali so igralnice paranoidne? Ali lahko igralci dobijo rob, tako da delijo informacije “Jamesa Grosjeana. ..] To bo dober vir, ki ga boste imeli na svoji knjižni polici. “
 • Nick Christensen, LV Razkrila: “Optimal Play je zbirka raziskovalnih dokumentov, ki uporabljajo napredne matematične tehnike za nekatera ezoterična vprašanja o metodah iger na srečo. Za razumevanje velike večine obravnavanih tem je potrebno koledarski nivo ozadja. različne in koristne ideje, ki jih je mogoče neposredno uporabiti za igranje iger na srečo, je precej majhno. […] Tisti, ki jih te pridržki niso zastrašeni, najverjetneje najdejo zanimive raziskave in privlačne metodologije. kakovostno zbiranje dokumentov […]. “
 • David G. Schwartz, Umri Je Cast:: “Če rečem, da je Optimalna igra težka za nemetematike, je to, da je Mona Lisa dobro znana slika. očitno ni usmerjen k vašemu povprečnemu igralcu, razen če je povprečni obiskovalec casina zdaj nekdo z doktoratom matematike. Če niste seznanjeni z minimaxom, Bayesovimi analizami in verigami Markov, bo to zelo frustrirajuće branje .
  “To je dejal, to je dragocena knjiga. Brez teh” ezoteričnih “pogleda v matematiko iger na srečo, ne bi bilo števcev kartic ali številnih drugih” prednostnih “strategij. Torej, medtem ko osebno morda ne boste mogli ceniti pomena Nekatere enačbe tukaj obstajajo možnosti, da se bodo te ideje nadaljevale do igralnice. […] Če ste prevajalec v matematičnem jeziku in zanima igranje iger na srečo, bo ta knjiga biti redek zaklad. “

 

Za izvirno angleško besedilo pojdite na: http://www.math.utah.edu/~ethier/OP.html