ORACLE 10g PROGRAMIRANJE

ORACLE 10g PROGRAMIRANJE
A Primer

Rajshekhar Sunderraman
Georgia State University

ISBN-10 0-321-46304-3
ISBN-13 978-0-321-46304-8
Knjiga (2008)
544 strani

Več informacij

 

“… je dobro napisana, tehnično zdrava in do točke. Ni nobenih meanderingnih pojasnil, ki bi šle po glavi bralca.” – LAURIAN M. CHIRICA, Kalifornijska Politehnična državna univerza.

Skratka in racionalizirana, Oracle10g Programming: Primer nudi študentom in strokovnjakom idealni uvod v programiranje Oracle. Posodobljen za vključitev Oracle10g, je ta lahko dostopen primer primerjal na tri dele, ki delujejo kot podroben vodnik za nove uporabnike te aplikacije. Prvi del ponuja bralcem pregled relacijskega modela in uvod v Oracle SQL in PL / SQL. Drugi del gradi na tem temelju z uvedbo povezanih tehnologij, ki olajšajo funkcionalnost Oracle Web. V zadnjem delu so zajeti podatkovni model XML in jeziki poizvedb, ki jih podpira Oracle. Poleg tega zadnje poglavje prikazuje bralce s številnimi vzorčnimi projekti in programskimi aplikacijami, ki utrjujejo Oracleove koncepte, ki so se jih naučili

Vrhunci

  • Popolnoma potreben vodnik za Oracle10g za študente v svojem prvem tečaju baze podatkov ali strokovnjakom, ki SQL dodajajo v svoje znanje.
  • Vključuje kratko pokritost osnovnega SQL programiranja in spletne povezave.
  • Zajema napredne teme, kot so JDBC, SQLJ, PL / SQL Web Toolkit, PL / SQL Server Pages, Javascript, Java Servlets, JSP, Oracle XML, XMLSchema, XPath, XQuery in XSLT.
  • Pristop pristopa študija, ki bralcem omogoča, da preizkusijo svoje znanje s tremi ponazoritvenimi bazami podatkov: knjigo razredov, poštnim naročilom / nakupovalno košarico in portfeljem.
  • Obsežen nabor projektov, ki vključujejo dostop do podatkov iz spleta.

 

O AVTORJU

 

Rajshekhar Sunderraman je profesor računalništva na državni univerzi Georgia v Atlanti v Džordžiji. Profesor Sunderraman je prejel doktorat znanosti. v računalništvu na državni univerzi Iowa in poučuje že več kot 18 let. Objavil je številne članke o številnih temah, vključno z deduktivnimi bazami podatkov in logičnim programiranjem; nepopolnost, nedoslednost in negiranje v podatkovnih bazah; deduktivne in objektno usmerjene podatkovne baze; spletni dostop do podatkovnih baz; pol strukturirani podatki na spletu; in modeliranje podatkov za bioinformatiko.

Koristna spletna stran: http://tinman.cs.gsu.edu/~raj/books/oracle10-primer.html