Plagiatorstvo in boj proti plagiatorstvu

Heyward Ehrlich, profesor emeritus, angleški oddelek
Univerza Rutgers, Newark, New Jersey, ZDA
(1998, popravljen 2008, 2009, 2011, 2017)

Izvirna razprava (1998)
Okvir za delavnico (2008)
Nekatere spletne strani (2009)
Socialno mreženje (2011)


Diskusija

Zdi se, da je kolegij plagiatorstvo v porastu. Tako zaokrožimo in razkrojimo običajne osumljence: dvig interneta in upad pisanja študentov. Seveda obstajajo terminski dokumenti za prodajo na internetu, sam proces spletnega brskanja pa spodbuja razrahljanje pri izposojanju. In zagotovo manj študentov, kot da obvladujejo umetnost trajnih raziskav in argumentov v dolgih dokumentih v teh dneh. Vsak semester v terminu časopisnega obdobja nekaj mojih kolegov vedno išče računalniško pomoč za diagnosticiranje in sledenje sumljivih primerov plagiatorstva. Seveda, do takrat je skoraj prepozno. Za mnoge učitelje je delo, ki dokazuje sum plagiatorstva, ogromna ovira za soočenje ob koncu semestra. Če se boj proti plagiaturamu, ga je treba redno izvajati skozi celoten semester, ne samo na koncu.

Tukaj je nekaj predlogov.

A: Problem plagiatorstva:

Preizkusite ta vprašanja na sebi.

1. Katere so podrobnosti o politiki plagiatorstva vaše univerze, univerze, oddelka, predmeta in naloge? Kje so bili objavljeni vašim študentom? Koliko vaših študentov in fakultetnih kolegov lahko ustrezno pojasni te politike?

2. Kakšne so lokalne kazni za plagiat? Kdaj je bil zadnji čas študent v enem od vaših razredov uradno preganjan zaradi plagiatorstva? Koliko je bilo izgnanih, trajno zavrnjenih diplom ali soočenih s civilnimi postopki za plagiatorstvo? Koliko manjšega plagiatorstva je sprejemljivo, preden se sumi, da je primer vreden kazenskega pregona? Kakšen je pravi postopek za odkrivanje in poročanje o plagiatorizmu? Koliko vam je na voljo za odkrivanje in pregon primera? Kaj se šteje za zadovoljiv dokaz plagiatorstva? Kakšen je primeren režim, da se osebno uredi s študentom, znotraj oddelka, pred disciplinskim kolegijem ali s civilnimi oblastmi?

3. Kako uporaba računalnikov vpliva na plagiatizem? Ali se zakoni o avtorskih pravicah nanašajo na strani na internetu? Koliko je mogoče citirati iz internetnega članka pod pošteno uporabo? Kako se lahko spletna stran navede kot vir? Koliko informacij je mogoče izposojati s spletno ali CD-ROM enciklopedijo? Pri uporabi zbirk knjižničnih naročnin za citate, izvlečke in celotna besedila ali neodvisne komercialne podatkovne zbirke za pomoč pri raziskavah, na kateri točki legitimna uporaba postane plagiator?

(Povezana poizvedba: kako izkušnje učencev in učiteljev s poznano tehnologijo fotokopiranja, faksiranja, telefonskih odzivnikov, prenos programske opreme in kopiranja, proizvodnje avdio in video kaset ter kopiranja in urejanja posnetkov ustvarijo nov okvir, ni obstajala pred enim ali dvema generacijama?) [Ker je bilo to zapisano, so se eksplodirale nove kulture iskanja in prenosa, pojavili so se Wikipedija in Spark opombe, pojavila se je odvisnost od nenehnega pošiljanja in pošiljanja sporočil, kot tudi nove omrežja, kot je Facebook.]

B: Inštruktorjeva dilema:

Če član fakultete ni odgovoren za odgovore na zgornja vprašanja, kaj lahko pričakujejo od učencev? Če imajo študentje znatno računalniško znanje kot člani fakultete pri uporabi interneta, računalniških multitaskingov in CD-ROM-jev, se lahko skoraj neprestano plagirajo z nekaznovanostjo in brez strahu pred njihovim učiteljem?

Kaj menite, da je stopnja pojavljanja naslednjih v vaših tečajih? So redki, redki, občasni, znani, pogosti, običajni, značilni, normalni, razširjeni ali univerzalni?

a. Goljufija: dokončni nakup ali kopiranje celotnega papirja, morda z novim uvodom in zaključkom. V nekaterih primerih lahko takšno kopiranje povzroči kršitev avtorskih pravic.
b. Znaten plagiator: široko ali precej zadolževanje materiala, posredovanje izposojenih odlomkov kot izvirno, nekaznovanje navedenega dokaza ali dajanje bibliografskih virov ali drugega ustreznega kredita.

c. Naključni plagiator: majhno izposojanje, kopiranje, prenos ali parafraziranje brez ustreznih ponudb, kreditov ali drugega potrdila.

d. Brez plagiatorstva. Popolnoma izvirne raziskave, argumenti in pisanje s popolnim priznanjem vseh idej, citatov, citiranih dokazov in virov.

Če bi morali v svojih tečajih analizirati plagiaturo kot strategijo za vedenje študentov (pri tehtanju koristi in tveganj), se strinjate, da so kratkoročne koristi večje od vseh stroškov, tveganj in slabosti? V popularni kulturi, v kateri je avtoriteta rutinsko zanemarjena in glamurizirana ekstra legalna metoda, je plagiat postal čustveno zadovoljen z nekaterimi učenci?

C: Rešitev: možni protiukrepi.

1. Na začetku semestra ne dodeljujte samo izoliranega papirja in ga nato zbirajte na koncu. Vedno več študentov ne ve, kako v načrtih, raziskavah in reviziji zahtevati takšne dokumente. V takšnih okoliščinah je plagiatorstvo lahko bolj očaralna strategija kot oportunizma.

2. Zagotoviti stalni okvir za delo študentov, vključno s krajšimi dokumenti, raziskovalnimi predlogi in ustnimi poročili. Vztrajajte, da študentje uporabljajo številne formalne delovne predloge za raziskovalne predloge. Preživite nekaj časa, da razložite raziskovalne priložnosti na terenu, vključno z nadzorovanim obiskom knjižnice v kolidžu. Pojasnite priložnosti in omejitve raziskav na internetu. Bodite odkriti in odprto o obstoju kupljenih papirjev.

3. V majhnih razredih naredite raziskovalni proces (vključno z obstojem plagiatorstva) čim javni. Prosite študente, naj v ustnih poročilih delijo raziskovalne predloge s celotnim razredom. Te priložnosti so lahko velika priložnost za učenje, saj so razpravljali o izvedljivih in neizvedljivih predlogih, pa tudi zanimivih in prefinjenih. Vprašajte študente, katere predloge so najbolj izvirni in se zdijo nejasne od plagiariziranih.

Ne sprejemajte dokumentov, ki kratek čas zbirajo predlog postopka za raziskave. Veliko bolj verjetno je, da bodo plagiatorizirani. Domneva se, da predlogi, ki se skrivnostno pojavijo iz kje in ne dosežejo nepričakovanega zaključka.

4. V večjih razredih vztraja na raziskovalni poti, ki postane del predloženega papirja. Vztrajati pri predlogu za raziskovanje, ki ga je treba odobriti in ki uporablja kolidž knjižnico. Morda boste želeli vztrajati pri vseh izvirnih ročno napisanih opombah, označenih fotokopijah ali izpisih in kopij vseh datotek računalniških diskov. Predlogi o raziskovalnem načrtu in njihovi uporabi študentov so formalni del projekta.

5. Če prejmete papir, za katerega sumite, da je plagiatoriziran, se premaknite previdno. Preučite vire, ki so citirani: ali se zdijo čudno, ali se zdi malo verjetno, da bi jih našli v knjižnični šoli? Ali napake v bibliografski tehniki dejansko prizadevajo napačno prikazati opravljene raziskave. Ali se slog začetnega in končnega odstavka razlikuje od drugih? Bodite previdni, kar pišete na papirju: pisanje samo “Prosim, glejte me” je izrazito poudarjeno. Prosite študenta na konferenci, da pojasni glavne točke, argumente, dokaze ali terminologijo članka. Pogovorite se s študentom o morebitnih dodatnih raziskavah? Čestit papir ima pogosto precejšnjo količino neuporabljenega materiala.

Ne prevzemajte nepopravljivosti: da, plagiatorizirani dokumenti se lahko vedno zdrsnejo in sum plagiatorstva je vedno mogoče dvigniti, če se ne uporablja.


V odgovor na vprašanje o uporabi interneta za odkrivanje plagiatorstva v disertaciji.

Neposredni in indirektni internetni plagiator je besen. Najnovejši členi in knjige v avtorskih pravicah NI na internetu v celoti, ampak dokumenti, ki jih citirajo. Tudi veliko razprav in razprav. Nedotaknjeni odlomki so vedno bolj vključeni v dokumente, ki so “zbrani” in ne napisani. Morda vam bo lažje zaprosil pisatelja, da preuči svoje raziskovalne metode, kot pa, da bi lovil v celoti. Če to ni mogoče, lahko najdete še druge sumljive dokaze, kot so navedbe, ki so vse v ozkem časovnem obdobju ali so sumljivo starejše ali pred kratkim. Ali pa viri, ki ne upoštevajo razprave (nespremenjeni odlomki) ali citatov, ki se v diskusiji ne odražajo (pretirana bibliografija). Ni treba posebej poudarjati razlik v slogu. poudarek ali usmerjenost in nesmotrena odstopanja so lahko sumljivi.

Vendar je lahko naporno, da bi poskušali slediti elektronskemu plagiaturistu in je lahko nevarno, da se obtožba brez dokazov. Ali se preprosto pritožite glede redkosti ali neustreznosti dokumentacije? Ali so lahko drugi člani disertacijske komisije koristni?

Če boste še naprej uporabljali internet za boj proti internetu, tukaj je nekaj idej:

Metoda odkrivanja 1: poiščite nekaj izrazitih besednih zvez ali napak (2-3 besed) in jih poiščite kot »nizov« v iskalniku, kot je www.google.com. Poskusite tudi povezano spletno mesto, books.google.com.

Metoda odkrivanja 2: poglejte, kaj je splošno na voljo na temo v imeniku, kot je na spletnem mestu www.yahoo.com, ali v aktualnem priročniku ali bibliografski raziskavi. Kako se ti viri primerjajo z viri v članku. Ali viri v študentskem delu upoštevajo navedene dokaze in argumente?

Metoda odkrivanja 3: poglejte na splošno dostopne elektronske enciklopedije na spletu, na primer v Wikipediji ali na tistih, ki so distribuirane na CD-ROM-u, ki so bili prej dani kot Microsoftova knjižna polica.

Metoda odkrivanja 4: Preverite storitve trgovskega papirja z imeni, kot je www.schoolsucks.com. (Tega ne bom naredil.) Google iskanje izraza “terminski papir” (v narekovajih) daje 2,5 milijona zadetkov – za “raziskovalni papir” 5 milijonov.

Metoda detekcije 5: ponovite raziskavo za papir, tako da sledite temi, avtorjem (-om), naslovom (-i) na spletu. Eden dobrih začetnih mest je Voice of the Shuttle.

Metoda odkrivanja 6: Če gre za disertacijo, si oglejte napredna orodja, kot so DAI Abstracts, strokovne diskusijske skupine, sezname, novičarske skupine itd. (Študijske prošnje za pomoč ves čas vidim na strokovnih forumih.)

Metoda odkrivanja 7: presegajte brezplačni internet, da vidite, kaj so abstrakti in članki na voljo komercialno iz Questia, Elibrary in podobnih virov.

Metoda odkrivanja 8: Uporabite pripomoček za pomoč pri domačih nalogah AOL, Scholastic in primerljivih mest.

Seveda je upravičeno, da študentje uporabljajo te metode pomoči, vendar redko vidim pravilno oblikovan citat za elektronski vir. Občasno dobljeni dokumenti so v bistvu povzeta in prenesena skupaj. Čeprav je za komercialne raziskovalne članke narejena pristojbina, je lahko razmeroma nizka, pogosto pa so abstrakti brezplačni.


Osnutek seminarja, 5. november 2008
Skica “Plagiatorstvo in boj proti plagiatorstvu”, predstavitev in delavnica
Heyward Ehrlich, oddelek angleščine, Rutgers-Newark

Elektronska / multimedijska učilnica, soba 021A, knjižnica Dana, Newark,
Sreda, 5. november 2008, od 2:30 do 4:00 ure

A. Osnovna vprašanja:
1. Zakaj učenci goljufajo
2. Kako prevladuje plagiat
3. Kakšne vrste plagiatizma obstajajo in za katere je vredno skrbeti:
4. Odkrivanje plagiatizma, ko je sum, in kaj storiti takrat
5. Rutgersjevi postopki glede plagiatorstva
6. Strategije preprečevanja
7. Gradnja plagiatizacijskih nalog
8. Kako lahko člani fakultete nenamerno zahtevajo plagiatizirano delo:
9. Pedagoška vprašanja pri raziskavah in pisanju:

B. Dimenzije plagiarizma študentov
1. Don Mc Cabe Raziskave na terenu
2 Cambridge (UK) Varsity (BBC in Guardian, 31. oktober 2008
3. Kronika visokega šolstva, 20. oktober 2008
4. Times Higher Education (Guardian, 23. oktober 2008)
5. Rutgers Observer, 29. oktober 2008
6 / Handout najdeno v angleškem oddelku dvigala, Hill Hall
7. Google statistika: “brezplačni papir” in “brezplačni eseji” (1,6 milijona)
8. Pogostost besedila »Plagiarizem« v Googlovih novicah: 1930-danes

C. Perspektive plagiatorstva
1. Analiza stroškov in koristi
2. Nekatere študentske predpostavke
3. Nekatere predpostavke fakultete
4. Kratkoročni (odkrivanje) in dolgoročni (preventivni) pogledi

D. Končna tedenska kriza
1. Najslabši možni scenarij.
2. Strategije odkrivanja kriz: Google, Turnitin, SafeAssign
3. Nezaznavni pisni dokumenti na morju na morju
4. Zadnja mesta ob odkrivanju
5. Odločanje o tožbi

E. Metode preprečevanja
1. Izobražujte študente o naravi avtorskih pravic in plagiatorstva
2. Večje delo s knjižničarji o raziskavah
3. Razdelite materiale proti plagiatorju
4. Podrobneje razložite raziskovalne postopke z raziskovalnimi delovnimi listi
5. Vaša evidenca o kaznih učencev je ujela plagiatorizacijo
6. Naloge v strukturiranih raziskavah v primerjavi z iskanjem proste oblike
7. Ustna poročila za izmenjavo napredka in težav z razredom
8. Raziskovalni postopek je pregleden in viden v razredu ali na tabli 9. Prepoznavanje in delo s študentskimi težavami (napačno registrirano, dvojezično, prenosi) 10. Strukturirane naloge, ki vodijo do daljšega papirja,
11. Vprašajte raziskovalne tehnike o nekaterih delih končnega izpita
12. Skupna raba informacij o plagiatizmu in iskalnih poizvedbah na internetu
13. Kako argumenti in dokazi v razlagi presegajo “splošno znanje”
14. Razlike med srednjimi šolskimi poročili in univerzitetnimi raziskavami
15. Ne sprejemajte dokumentov, ki niso šli skozi razvojni proces

F. Strokovnjaki, državniki in akademiki, ki plagirajo
Kaj so ruski predsednik Vladimir Putin, nekdanji iraški voditelj Sadam Hussein, senator (zdaj podpredsednik) Joseph Biden, zgodovinarji Stephen Ambrose in Doris Kearns Goodwin, poročevalec New York Times Jayson Blair, profesor Harvard Law Alan Dershowitz, avtorji Helen Keller in Alex Haley, glasbenik George Harrison in 142 člankov v Wikipediji imajo skupnega? Vsi so bili obsojeni ali prepričljivo obtoženi plagiatorstva. Torej ima predsednika kampusa Univerze v Teksasu, Pan American (29. oktobra 2008)

G. Plagiarizem kot problem fakultete
1. Self-plagiarizem, ki ga najdemo v 60% člankov avstralskih akademikov (Plagiar 2007)
2. Akademski časopisi pregledni izdelki z industrijsko močjo Turnitin. (Kronika 4/25/08)
s3. Študenti so izgubili tožbo zaradi kršitve avtorskih pravic proti Turnitinu (Chronicle 04.4.08)

H: Kultura uspeha na kakršen koli način
1. Nedavni javni škandali v računovodstvu, bančništvu, naložbah, politiki
2. Vzpon “kulture goljufanja”, novih tehnologij in ponovne uporabe sodobnih medijev, ki so sledili Williamu Burroughsu “Tretji um (1964-65) (Plagiar 2006)
I. Problem komercialno podprtih raziskav
1. Književne teme Questia: http://www.questia.com/library/literature/literature-topics.jsp
2. Elibrary,
3. Glej


Koristne spletne strani o raziskavah in plagiatizmu:

Splošno – tudi slog MLA, bibliografija

Colleges – Oglejte si tudi spletne strani vaše šole

Programska oprema – preverite, ali vaša šola podpira


Socialno mreženje (2011)

Razširitev socialnih omrežij v Web 2.0 je popolnoma spremenila komunikacijo študentov. Neprestani pametni telefon, ki ga uporabljajo mnogi študentje v obliki pošiljanja sporočil, objav na Twitterju in Facebooku ter spletno iskanje na Googlu, učencem dajejo zelo majhne in precej nevsiljive računalnike za raziskave o povpraševanju in izmenjavi podatkov v vsakem trenutku. Možnosti za izmenjavo informacij med razpravami in med pregledi so brez primere. Ker raziskave kažejo, da veliko število letalskih potnikov med letom ne bo izklopil takšnih naprav, kljub varnostnim obvestilom, da to počne, kaže, da se bo študentje zelo težko dogovoril, da ne bodo uporabljali pametnih telefonov in sorodnih naprav med razredom, se lahko uporablja dirljivo. Ker so študenti veliko bolj sofisticirani na tem področju kot večina članov fakultete. se lahko pojavijo številne možnosti za kršenje akademske celovitosti na nove načine, ki bodo vse težje odkriti in preganjati kljub vsem sporočilom, ki so narejeni v razredu.

Eden predlog inštruktorjem: oblikovanje nalog, kvizov in preizkusov na način, ki omejuje izmenjavo “odgovorov”, ki jih je enostavno zamenjati. Na primer, naloge in izpite nikoli ne bi smeli ponoviti, kvize pa je treba razdeliti v razred z vprašanji v več različnih zaporedjih, ki odražajo vzorce razvrstitve razredov in obračunavanje poznih igralcev. Seveda je izziv oblikovati pouk tako, da delo, ki je posledica plagiatorstva ali goljufanja, se pokaže kot preveč »prav» brez vpogleda ali globine.

Skratka, plagiatorstva ni mogoče prezreti, ampak ne sme postati obsedenost. V zadnjih letih sem ugotovil, da se študentje vedno bolj osredotočajo na potrebo po višjih stopnjah, vendar ne morem reči, da je to nujno pokazatelj pripravljenosti za žrtvovanje standardov akademske celovitosti.

Plagiatorstvo in boj proti plagiatorstvu (1998-2011)

Pošlji komentarje na ehrlich @ andromeda. rutgers. edu
Zadnja sprememba 12. januarja 2017

Uporabno spletno mesto: http://andromeda.rutgers.edu/~ehrlich/plagiarism598.html