Pogosto zastavljena vprašanja o IrfanViewu

 


 

V: Ali obstaja neposredna povezava za prenos za IrfanView in Plugins?

O: Da, povezave so na voljo že od leta na moji spletni strani.
Za IrfanView: oglejte si spletno stran IrfanView: druge spletne strani za prenos in se pomaknite na konec strani (Alternativne povezave) ali kliknite tukaj.
Za vtičnike: glejte stran Plugins, Alternativna povezava.
Nekaj pomembnih informacij:
1) Prosimo, bodite previdni pri nalaganju programa IrfanView s spletnih mest programske opreme, ki niso navedene na strani s prenosi.
2) Nekatera spletna mesta uporabljajo po meri / neznane prenose, ki lahko vsebujejo zlonamerno programsko opremo ali vas prosijo, da plačate (brezplačno!) Prenos.
3) Izvirna imena datotek in SHA-kontrolne vsote namestitvenega programa IrfanView in Plugins so vidne na strani za prenos.

 

V: Želim ustvariti CD-ROM s slikami in na CD-ju postavil IrfanView. Kako lahko začnem diaprojekcijo programa IrfanView’s, ko vstavim CD v pogon?

O: Lahko ustvarite samodejno zažene EXE slideshow datoteko (v pogovornem oknu diaprojekcije) ali pa lahko kopirate izvirne datoteke na CD in uporabite datoteko TXT. Preberite stran z datoteko pomoči “Kako začeti diaprojekcijo IrfanView s CD-ja?” za primere.

 

V: Generična težava z video datotekami: če poskušam predvajati nekaj videoposnetkov (AVI, MP4 itd.), Dobim sporočilo o napaki »Videoposnetek ni na voljo, ne najdem XYZ dekompresorja«!

O: Pravilen video kodek ni nameščen, prosimo, preverite to spletno mesto za pravi kodek (glejte v meniju Image-> Information for the name of the codec):
 Codec-Guide (namestite K-Lite Codec Pack)
     Free-Codecs.com
     Vsi kodeki in dekompresorji
     www.FOURCC.org – Definicije videokodnih kod
     VideoHelp.com
Dober kodek paket je K-Lite Codec Pack, vsebuje najbolj priljubljene video / audio kodeke.

 

V: Batch način: Kako pretvoriti / shraniti vse vhodne datoteke (tudi iz različnih map) nazaj na originalne mape?

O: Besedilno polje pogovornega okna Batch “Izhodni imenik za datoteke z rezultati” lahko vsebuje pravo pot do mape in / ali skrbnika (glejte datoteko Pomoč, Možnosti-> Stran z vzorcem besedila).
Uporabite imenik / D besedila $ D kot imenik rezultatov, ki je mesto za izvorno mapo mapo.
Pazite, lahko prepišete vse vhodne datoteke! Lahko združite konverzijo + preimenujete in nastavite novo ime datoteke, da preprečite prepisovanje.

 

V: Kako zmanjšati velikost shranjene datoteke od XX do YY KB?

O: Za to ni rešitve z enim klikom, oprosti.
1. Odprite sliko.
2. Pojdite v meni Image-> Resize / Resample in zmanjšajte dimenzije slike v slikovnih pikah.
3. Pojdite v meni File-> Save as, izberite JPG in shranite kot novo datoteko (glejte tudi možnosti JPG save: nižja kakovost JPG, počistite EXIF itd.).
4. Oglejte si velikost datoteke nove datoteke. Če je še vedno prevelika, ponovite korake z manjšo velikostjo pikslov in / ali nižjo kakovostjo itd.
X. Za veliko slik uporabite File-> Batch Conversion, Advanced options.
Opomba: od različice 4.20 je bila dovoljena nova možnost JPG save: nastavite velikost datoteke.

 

V: Težava: od včeraj IrfanView prikazuje vse moje slike črno / belo! Zakaj?

O: Možnost bremena za JPG-jev “Naloži kot sivine” v “Lastnosti-> JPG / PCD / GIF” je aktivirana, počistite to možnost!
Opomba: v pogovornem oknu Shrani si oglejte možnosti shranjevanja v formatu JPG. Možnost »Shrani kot sivine« ne sme biti aktivna.

 

V: Težava: celozaslonski način IrfanView kaže napačne dele slike v operacijskem sistemu Windows 10. Zakaj?

O: Vrednost zaslona DPI na zaslonu ni 100%. IrfanView še ne podpira vseh funkcij za razširjanje DPI v operacijskem sistemu Windows 10. Popravi: desno miškino tipko kliknite na IrfanView, Properties, Compatibility. Vključite možnost »Preglasite višje nastavitve DPI«, uporabite »Scaling by Application«.

 

V: Kako uporabljati JPG operacije brez izgube (vrtenje, IPTC, komentar, ponovna obdelava EXIF sličic) v šaržnem načinu?
O: Zaženite okno Thumbnail, odprite mapo z JPG-ji, izberite več JPG-jev in si oglejte v meniju s sličicami. Datoteka za JPG Lossless Operations -> Lossless transformacije z izbranimi palecami. Opomba: Možnost samodejnega vrtenja deluje le, če je orientacijska oznaka EXIF pravilno shranjena (ne zgoraj levo).

 

V: Ali obstaja prenosna različica IrfanView (za USB ključe, CD-je itd.)?
O: Da, VSAKNA različica IrfanView je prenosna. Ti lahko:
1. Kopirajte obstoječo / nameščeno mapo IrfanView na USB ključ (priporočeno) ali
2. Uporabite običajen namestitveni program in namestite IrfanView v mapo USB stick ali
3. Uporabite različico ZIP in jo odprite v mapo USB stick.
(Opomba: ZIP različica programa IrfanView je vedno na voljo na spletnem mestu povezave Druga mesta za prenos na dnu strani).

 

V: Kako lahko nastavim IrfanView kot privzeti pregledovalnik?
O: Zaženite IrfanView, pojdite na ‘Properties-> Extensions’ in povezujte svoje vrste.
OPOMBA: v novejših različicah sistema Windows morate v načinu ADMIN zaženiti IrfanView, če želite spremeniti združenja datotek. Uporabite desno miškino tipko na IrfanView, uporabite meni »Zaženi kot admin« in preverite. Če še vedno ne deluje, uporabite sistem Nadzorna plošča: nastavite privzete programe / aplikacije.

 

V: Težava: če shranim nekaj slik kot JPG in nastavim velikost datoteke, prejmem sporočilo o napaki za shranjevanje. Zakaj?
O: Ne morete doseči nobene možne velikosti datoteke z uporabo JPG stiskanja. Datoteke / slike JPG ni mogoče shraniti manjše od JPG datoteke / slike s kakovostjo 1, zato obstajajo določene omejitve v zvezi z minimalno velikostjo datoteke JPG. Če nastavite manjšo velikost datoteke kot JPG (s kakovostjo 1), se lahko obkladek prikaže sporočilo o napaki. Če želite doseči želeno velikost datoteke, morate najprej spremeniti velikost slike (zmanjšajte dimenzije slike v meniju: Slika-> Spreminjanje velikosti) ALI onemogočite možnost velikosti datoteke in shranite samo s kakovostjo JPG.

 

V: Zakaj je RAW nalaganje počasno (oblike fotoaparata RAW, npr. CR2)?
O: To je odvisno od tega, katere možnosti RAW plugin se uporabljajo v ‘Properties-> PlugIns’. Možnost predogleda je najhitrejša, polovična velikost je hitra in če sta oba deaktivirana: polna slika RAW je naložena => zelo počasna.

 

V: Zakaj so nekateri meniji za urejanje ali meni rdečih oči zasenjeni?
O: Mnoge možnosti za urejanje ali zmanjšanje učinka rdečih oči delujejo samo pri izboru. Najprej ustvarite izbor (pravokotnik na sliki) na sliki z levim gumbom miške.

 

V: Kako razvrstiti slike po datumu?
O: Odprite sličice in naložite mapo. Če si želite ogledati meni s sličicami, uporabite Razvrsti po EXIF datumu.

 

V: Kako uporabiti pretvorbo / preimenovanje serije za razvrstitev rezultatov v mapah z datumom v mapi mape?
O: V pogovornem oknu Batch lahko uporabite Placeholders v imenu izhodnega imenika. Če nastavite ime imenika, na primer »C: \ razvrščene slike \ $ E36868 (% Y_% m_% d) \«, boste datoteke z rezultatom shranili v mape z datumom (format: YYYY_MM_DD) v imenu mape, C: \ razvrščene slike \ 2011_06_23 \ “.

 

V: Kako lahko preimenujem datoteke »JPG« na »jpg« (majhne razširitve)?
O: V pogovornem oknu Batch-Conversion uporabite vzorec preimenovanja: $ N.jpg (Prepričajte se, da ste na seznamu vnosov izbrali / dodali datoteke JPG).

 

V: Kako lahko dodam ozadje za samodejno predvajanje slideshow ali EXE / SCR?
O: V pogovornem oknu z diaprojekcijo vstavite / dodaj MP3 datoteke v seznam datotek s predvajanjem diaprojekcije, ponavadi na začetku ali pred sliko. Datoteka MP3 se predvaja, dokler se ne konča ali dokler se naslednji MP3 ne naloži s seznama datotek. Prav tako je treba vgraditi IrfanView PlugIns, vsaj MP3 PlugIn.

 

V: Zakaj se s puščičnimi / stranskimi ključi ne morem premikati velike, povečane (večje od zaslona) slike v celozaslonskem načinu?
O: Ali je slika, ki ni večja od zaslona, ali opcije Lastnosti-> brskanje / urejanje-> skok na naslednjo sliko … aktivno, počistite polje.

 

V: Prenesel sem IrfanView (ali PlugIns), a ko začnem, dobim sporočilo “To ni veljavna programska oprema Win32”?
O: To sporočilo je prikazano za poškodovane / nepopolne EXE datoteke, verjetno napaka pri prenosu. Znova naložite, poskusite z drugim ogledalom ali lokacijo.

 

V: Zakaj je shranjena datoteka JPG veliko večja od prvotne datoteke JPG?
O: Velikost datoteke JPG je odvisna predvsem od kakovosti JPG, v pogovornem oknu Shrani. Normalna kakovost je 75 ali 80, višje vrednosti bodo ustvarile večje rezultate datoteke.

 

V: Ali je IrfanView združljiv z operacijskim sistemom Windows 10 / Windows 8 / Windows 7 / Vista 64 bit?
O: DA, tako kot verjetno 95% vseh 32 bitnih programov.

 

V: Kako lahko ustvarim izbor z natančno velikostjo ali razmerjem?
O: Glej v meniju: Uredi-> Ustvari izbor poljščin (ali drugih izbirnih menijev).

 

V: Kako lahko fotografiramo (format 4: 3 itd.), Če uporabljam storitev za tiskanje fotografij, pravilna (brez obrezovanja ali belih robov)?
O: Večina storitev tiskanja fotografij uporablja fotografije 3: 2 ali 2: 3 (10 x 15 cm ali 4 x 6 palcev).
Če so slike (npr. Iz kompaktnega digitalnega fotoaparata) 4: 3 ali 3: 4 (v meniju »Image-> Info« v programu IrfanView, Razmerje prvotnih velikosti), morate bolje obrezati želeno območje slike v formatu 3: 2 ali 2: 3 in natisnite posneto sliko. Koraki:
1. Odprite sliko v programu IrfanView (glejte “Image-> Info”, glejte, če prvotna velikost še ni 3: 2 ali 2: 3).
2. Pojdite v meni: “Edit-> Create maximized selection”. Za krajinske slike uporabite 3: 2, za portretne slike pa uporabite 2: 3.
3. Glej izbirni pravokotnik. Če ga želite premakniti, uporabite miško (desno miškino tipko kliknite znotraj izbora) ali puščične tipke na tipkovnici.
4. Ko je izbor OK, uporabite meni: »Datoteka-> Izbira kot« (isto kot: »Uredi-> Obrez« in nato »File-> Save-As«) ali bolje: »Možnosti-> JPG Lossless Crop “, da shranite izbrano sliko.
5. Uporabite novo datoteko za tiskanje storitev.

 

V: Kako lahko datoteko označim med brskanjem?
O: Oglejte si stran z datoteko pomoči Hotkeys. Označite datoteko s X, se pomaknite s SHIFT + X, uporabite SHIFT + Q, da prikažete vse označene datoteke v oknu Thumbnails.

 

V: Kako lahko v trenutno sliko vstavim drugo sliko?
O: Najprej kopirajte sliko (ki jo je treba vstaviti) v odložišče, npr. v drugem primerku IrfanView. Zdaj odprite pravo sliko, uporabite miško, da izberete pravokotnik (ali uporabite: Uredi-> Ustvari izbor po meri) in če zdaj uporabljate: Uredi-> Prilepi, bo slika iz odložišča vstavljena v izbor. V Properties-> Editing lahko nastavite, da prilegajo ali raztegnejo prilepeno sliko v izbor. Namig:. uporabite bližnjico “CTRL + SHIFT + klik miške”, da ustvarite izbor pravokotnika, ki temelji na razsežnostih slik iz odložišča.

 

V: Zakaj slike IrfanView Thumbnails niso jasne?
O: Glej v sličicah menu Windows / meni. Izključite možnost »Naloži EXIF-Thumbnail za JPG«.

 

V: Če začnem uporabljati IrfanView v sistemu Windows 7, me sistem vsakič sprašuje o začetku kot skrbnik, zakaj?
O: Nekdo, ne IrfanView, nastavi lastnosti programa na »Zaženi kot skrbnik«. Onemogočite to možnost (z desno miškino tipko kliknite ikono IrfanView / EXE, Lastnosti, zavihek: Združljivost) in normalno zaženite IrfanView. V zavihku Združljivost za IrfanView dejansko ni izbrana nobena možnost.

 

V: Kako lahko spremenim ikono za povezave IrfanView?
A: Pojdi na Properties-> Extensions (zaženite IrfanView z »Run as admin«) in izberite ikono. Tukaj lahko nastavite druge ikone za povezane vrste datotek.

 

V: Težava: ikone na mojem namizju so napačne, vse kažejo IrfanView / Firefox / etc. ikona. Kako lahko to popravim?
O: To je navadno težava z združenjem datotek LNK, ki ga ne povzroča IrfanView. Odprite Google in poiščite npr. »Popravi združenje LNK«. Verjetno boste dobili več zadetkov za spletna mesta, ki ponujajo REG datoteko za popravilo LNK. Tukaj je nekaj spletnih mest:
1) LNK popraviti za Windows 7: http://www.winhelponline.com/blog/file-asso-fixes-for-windows-7/
2) Microsoftova zbirka znanja
3) Kako obnoviti ikonski predpomnilnik v operacijskem sistemu Windows Vista in Windows 7
4) pripomoček za odstranitev različnih vrst datotek v operacijskih sistemih Windows 7 in Vista
5) Združevanje datotek v operacijskem sistemu Windows 7
6) Privzete vrste združenj datotek – obnovi

 

V: Težava: od včeraj IrfanView prikazuje vse popačene / raztegnjene slike! Zakaj?
V: Težava: ko spremenim velikost / ponovno vzorčim sliko, se velikost slike ne spremeni. Zakaj?
O: V meniju »Pogled«, kot je »Prilagajanje slik na namizje« je aktivirana (ali podobna možnost pogleda), počistite počistite in poskusite z drugo možnostjo prikaza, npr. 1: 1, da si ogledate originalno velikost.

 

V: Kako izvleči slike iz EXE Slideshow?
O: Zaženite EXE in pritisnite F1 za pomoč. Uporabite E hotkey za ekstrakcijo.

 

V: Kako spremeniti JPG IPTC / Komentar za mnoge slike (šaržni način)?
O: V oknu Thumbnails izberite veliko JPG slik / datotek in uporabite meni JPG Lossless Operations -> Nastavite IPTC podatke / komentar na izbrane palce. Podatki za prvo sliko se nanašajo na vse datoteke. Dialog IPTC ponuja dodatne možnosti.

 

V: Ali so možnosti za urejanje JPG za IPTC / Comment izgubo?
O: Da, slika ni sama preoblikovana.

 

V: Kako lahko s programom IrfanView uporabim naključno datoteko iz mape / fileliste kot ozadje?
O: Uporabite možnosti ukazne vrstice: / random in / wall, za primere glejte i_options.txt.

 

V: Kako lahko med brskanjem naložim samo želene vrste datotek?
V: Kako izključiti določene razširitve datotek (npr. TXT) iz brskanja po imeniku?
V: IrfanView lahko naloži, npr. CR2 datoteke, vendar datoteke v oknu Thumbnail niso prikazane?
O: Pojdite na Lastnosti-> Razširitve, uredite razširitve datotek v poljubnih vrstah nalaganja datotek po meri; izbrišite neželene ali dodajte posebne (vendar podprto!) razširitve.

 

V: Težava: če zmanjšam globino barve na 8 ali manj BPP, je shranjena datoteka JPG vedno 24 BPP?
O: Upoštevajte, da je JPG mogoče shraniti le kot 24 BPP ali 8 BPP sivinskih slik. JPG ne dovoljuje drugih BPP vrednosti. Če želite druge BPP vrednosti, uporabite formate, kot so PNG, TIF, BMP itd.

 

V: Kako lahko spremenim ikono namizja za IrfanView?
O: To je standardna funkcija sistema Windows. Z desno tipko miške kliknite ikono namizja in nato »Lastnosti«. Zdaj lahko nastavite še eno ikono (ikona spremembe) ali odstranite / spremenite bližnjico za začetek programa.

 

V: Kako lahko naložim vrste datotek BREZ vsakršne razširitve med brskanjem?
O: Pojdite na Lastnosti-> Razširitve, uredite razširitve datotek v polju »Naloži tipe datotek po meri«; dodajte | na koncu ustvarite prazen vnos razširitve. Neobvezno: pojdite na Lastnosti-> Upravljanje datotek in onemogočite možnost: »Vprašajte, če želite preimenovati, če je napačna razširitev«.

 

V: Kako natisniti le del slike?
O: Uporabite levi gumb miške, da izberete želeni del slike in nato uporabite meni Print.

 

V: Kako naložite datoteke PDF v programu IrfanView?
O: Namestite IrfanView in PlugIns. Namestite Ghostscript iz npr. tukaj. Za 32-bitno različico IrfanView: vzemite 32-bitni (!) EXE namestitveni program, na primer “gs921w32.exe”) ali Ghostscript 64-bit za IrfanView 64-bitni (na primer “gs921w64.exe”).

 

V: Kako natisniti veliko datotek (serijski tisk)?
O: V oknu Thumbnails lahko izberete veliko slik / datotek in uporabite meni »Natisni izbrane datoteke kot posamezne slike«.

 

V: Kako lahko na sliko dodam balon / balon Govor?
O: Najprej poiščite nekaj lepih / praznih slik balona / balona, npr. na spletnih mestih, na primer: http://openclipart.org/detail/38593 ali podobnih spletnih mestih (iskanje v Googlu za “Balon za govorni balon”). Dobili boste najboljše rezultate, če imate take balonske slike shranjene kot pregledne PNG. Zdaj lahko balonsko sliko dodate v svojo normalno sliko z menijem: Edit-> Insert overlay / watermark. Kasneje lahko izberete notranjost balona / besedilnega območja in vstavite besedilo v balon.

 

V: Kako odpreti trenutno datoteko IrfanView v Raziskovalcu?
O: Windows Explorer lahko določite kot enega od zunanjih urednikov (Properties-> Misc). Pravilni ukaz je kot: explorer “/ n, / select,”% 1

 

V: Kako natisniti veliko slik na eni strani?
O: V oknu Thumbnails uporabite meni “Ustvari seznam stikov iz izbranih palec”. Rezultate lahko natisnete ali shranite.

 

V: Ali je IrfanView združljiv z Windows 95 ali 98?
O: IrfanView različica 4.44 (in prej) je združljiva z vsemi različicami Win9x in kasnejšimi različicami operacijskega sistema Windows. Win9x pomeni: Windows 95, 98, 98 SE in Windows ME.

 

V: Ali obstaja način za serijsko skeniranje brez optičnega bralnika ADF?
O: Da, počistite možnost v meniju: Datoteka -> Pridobi / Serijsko skeniranje -> Zapri okno TWAIN po pridobitvi slike.

 

V: Težava: če poskušam predvajati nekaj AVI-jev, dobim sporočilo o napaki »Videoposnetek ni na voljo, ne najdem MJPG dekompresorja«!
O: 1. način: pojdite na ‘Properties-> Video’ in aktivirajte možnost: ‘Uporabi DirectShow za predvajanje’.
2. način: namestite video kodek MJPG (Motion JPEG). Poskusite ta spletna mesta:
Codec-Guide (namestite K-Lite Codec Pack)
Free-Codecs.com – Prenesite Motion JPEG kodek
Morgan M-JPEG kodek
www.FOURCC.org – Definicije videokodnih kod

 

V: Kako lahko predvajam datoteke QuickTime (MOV) z orodjem IrfanView?
O: Če želite igrati vse datoteke QuickTime: namestite Apple QuickTime, namestite PlugIns za IrfanView. Vključite Quicktime PlugIn za IrfanView v Properties-> Video / Sound.

 

V: poročilo o napaki: IrfanView ne bo shranil nastavitev! Zakaj?
O: Obstajata dve možnosti: najprej je vaša datoteka INI (i_view32.ini) (ali celotna mapa IrfanView) nastavljena na samo za branje, spremenite to; drugič: nekateri “pametni” orodji za pranje / obnovitev / vtičniki se preveč perejo, iz teh dejanj pa izključite datoteke IrfanView / mapo. Datoteko INI lahko tudi preusmerite v drugo mapo (glej drugo vprašanje spodaj); tudi med namestitvijo.

 

 

V: Težava: gumb Dodaj v pogovornem oknu z diaprojekcijo / skupino ne bo dodal izbrane datoteke na seznam datotek.
O: Obstaja funkcija »Windows Explorer«: skrij razširitve datotek za znane vrste datotek. Prosimo, deaktivirajte to privzeto (in neuporabno) možnost Explorerja, da prikažete datoteke s pravimi imeni in razširitvami!

 

V: poročilo o napaki: sličica se zruši, če imam veliko datotek v mapi!
O: To je okvaro sistema Windows 9x / XP (zdaj tudi na Windows 7 64 bit => Modri zaslon, bug okno), maks. število datotek v mapi je odvisno od sistema. Poskusite razdeliti datoteke na več map.

 

V: poročilo o napaki: ko zajamem video, zakaj je zaslon čren?
O: Poskusite onemogočiti pospeševanje posnetka v nastavitvah -> Nadzorna plošča -> Zaslon -> Težave pri odpravljanju težav med posnetki zaslona. Ali pa zaženite drugi primerek igralca in jo poskusite ujeti.

 

V prašanje: Ko dvokliknete datoteko, ki je povezana z IrfanView, dobim sporočilo o napaki »Ne najdem datoteke [poti] ali ene od njegovih komponent«. V čem je problem?
O: Zaženite IrfanView, pojdite na »Properties-> Extensions« (zaženite IrfanView v skrbniškem načinu) in ponovno povežite svoje vrste datotek.

V: Težava: datoteke PDF, ki jih je shranil IrfanView, potrebujejo geslo ob nalaganju. Zakaj?
O: Nastavitve za shranjevanje PDF niso pravilno nastavljene. Oglejte si meni / pogovorno okno za shranjevanje, možnosti PDF in nastavite: zavihek Splošno: »Predogled ni potreben«; kartica Varnost: počistite polje »Vključi varnost«.

V: Poročilo o napaki: IrfanView teče / začne zelo počasi v mojem sistemu! Zakaj?
O: Verjetno je nameščen stari protivirusni program ali druga programska oprema v ozadju, kar povzroča take težave. Preverite svoj sistem.

 

V: poročilo o napaki: ohranjevalnik zaslona, ki ga je ustvaril IrfanView, prikazuje le nekaj slik in nato zapusti. Zakaj?
O: Težavo povzroči druga programska oprema, ki uniči varčevalca. Preverite svoj sistem.

V: Kako nadgraditi IrfanView: Ali je potrebno pred namestitvijo novejše različice odstraniti starejšo različico?
O: Ne. Namestite novo različico nad katero koli starejšo različico. Po namestitvi preprosto osvežite svoja združenja / možnosti pod Properties-> Extensions.

V: Ali lahko uporabljam IrfanView na Linuxu?
O: Da. Ni izvorne različice programa IrfanView. Vendar pa lahko uporabljate IrfanView v povezavi z Linux programi, kot so emulatorji WINE, Windows Linux in virtualni stroji na osnovi Linuxa. Vzemite ZIP različico programa IrfanView in jo odprite ali kopirajte obstoječo mapo Windows IrfanView v Linux. To je lažje, ker lahko namestitveni program potrebuje dodatne DLL za Windows. Glej navodila za: IrfanView na Linuxu z vinom

 

V: Ali lahko uporabljam IrfanView na Macu?
O: Da, verjetno. Ni domače-Mac različice IrfanView. Vendar lahko v povezavi s programom Mac, kot je WineBottler / DARWINE, uporabljate IrfanView. Vzemite ZIP različico programa IrfanView in jo odprite ali kopirajte svojo obstoječo mapo Windows IrfanView v Mac. To je lažje, ker lahko namestitveni program potrebuje dodatne DLL za Windows.

V: Osnovno: Kako lahko pretvorim, npr. BMP sliko / datoteko v JPG?
O: Odprite datoteko BMP z menijem File-> Open. Zdaj pojdite na File-> Save as menu, izberite JPG kot izhodni format, nastavite novo ime / mapo datoteke in shranite. Če želite pretvoriti več datotek, uporabite pretvorbo serije.
Oglejte si tudi to video.

 

V: Osnovno: Ali potrebujem Plugins za IrfanView?
A: Verjetno ne. Vse osnovne možnosti / funkcije / PlugIns so vključene v standardno namestitev IrfanView. PlugIns vsebujejo navadno posebne oblike datotek. Če potrebujete poseben vtičnik, vam bo IrfanView pokazal sporočilo o napaki, nato pa lahko / morate namestiti vse druge vtičnike.

V: Kako lahko dodam ozadje v VCD (Video CD)?
O: To ni mogoče s specifikacijo VCD-ja.

V: Ali vsebuje IrfanView spyware ali virusi itd.?
O: NE. Če vaš protivirusni program poroča o virusu ali vohunski programski opremi v programu IrfanView, prenesenem iz uradnih domačih strani, morate posodobiti protivirusni program ali uporabiti boljši.

 

V: Advanced: Kako določiti zunanji urejevalnik (SHIFT + E) za razširitev?
O: V datoteki INI ustvarite nov razdelek [CustomEditors]. Nato napišite novo vrstico in nastavite vrednost za razširitev, na primer:
PDF = D: \ Programska oprema \ Foxit Reader \ Foxit Reader.exe “”% 1 “”
ali
PDF = D: \ Programska oprema \ Foxit Reader \ Foxit Reader.exe “-p”% 1 “”

V: Advanced: Ali obstaja trik, s katerim lahko skrijete programski meni in trajno napišite podobno orodno vrstico in vrstico stanja?
O: Da. V datoteki INI vnesite razdelek [Meni] Aktivno = 0, da skrijete meni, v razdelku [Caption] Active = 0, da skrijete naslov programa.

V: Advanced: Ali obstaja trik, s katerim lahko skrijete skupne mape iz seznama pogovornih oken Open / Save nedavnih map?
O: Da. V datoteki INI vnesite razdelek [Open] ali [Save] CommonFolders = 0, da skrijete skupne mape (na primer »Moje slike« itd.).

 

V: Jaz sem skrbnik. Kako lahko namestim IrfanView na strežnik z enakimi nastavitvami za vse uporabnike?
O: 1) Namesti IrfanView na strežnik
2) Nastavite svoje možnosti IrfanView (lastnosti itd.).
Zdaj nastavite datoteko INI “i_view32.ini” samo za branje.
Uporabniki ne morejo več spremeniti možnosti IrfanView.
3) Da preprečite spremembe registra (združenja), lahko skrijete pogovorno okno Properties-> Extensions.
Vnesite datoteko INI:
ShowExtensionsDlg = 0 v razdelku [Razširitve].

 

V: Jaz sem skrbnik. Kako lahko namestim IrfanView na strežnik, vendar mora vsak uporabnik shraniti / uporabiti svoje lastne datoteke INI?
O: 1) Namesti IrfanView na strežnik
2) Napišite v globalni datoteki INI (i_view32.ini na strežniku):
INI_Folder = mapa v razdelku [Drugo].
Primeri:
INI_Folder = C: \ TEMP, ali
INI_Folder =% TEMP% ali
INI_Folder =% APPDATA% \ IrfanView, ali
INI_Folder = C: \ TEMP \% YOUR_ENVIRONMENT_VARIABLE% ali
INI_Folder =% YOUR_ENVIRONMENT_VARIABLE% \ mapa

 

V: Jaz sem skrbnik, IrfanView je nameščen na strežniku, vsak uporabnik ima svojo lastno datoteko INI. Kako nastaviti privzeti jezik programa, npr. Nemščina / nemščina?
O: 1. način: Pripravite posebno datoteko INI s privzetimi privzetimi nastavitvami in jo kopirajte v datoteko INI.
2. način: Napišite v globalni datoteki INI (i_view32.ini na strežniku):
DefaultLang = dll-name v razdelku [Jezik].
Primer za nemščino:
DefaultLang = deutsch.dll v razdelku [Jezik].

 

V: Jaz sem skrbnik. Kako lahko tiho namestim / odstranim IrfanView?
O: Običajno lahko prenesete ZIP različico programa IrfanView in Plugins ter namestite datoteke.
Lastnosti za samodejno namestitev imajo posebne možnosti zagona za tiho namestitev (primeri, različica 4.20):
1) IrfanView:
iview420_setup.exe / tiho / mapo = “c: \ testna mapa \ irfanview”
iview420_setup.exe / silent / folder = “c: \ testna mapa \ irfanview” / desktop = 1 / thumbs = 1 / group = 1 / allusers = 0 / assoc = 1 / ini = “% APPDATA% \ irfanview”
iview420_setup.exe / silent / folder = “c: \ testna mapa \ irfanview” / ini = “c: \ temp”

Opcije:
mapa: ciljna mapa; če ni označeno: stara mapa IrfanView se uporablja, če ne najdete, se uporablja mapa “Program Files”
namizje: ustvarite bližnjico na namizju; 0 = ne, 1 = da (privzeto: 0)
thumbs: ustvarite bližnjico namizja za sličice; 0 = ne, 1 = da (privzeto: 0)
skupina: ustvarite skupino v meniju Start; 0 = ne, 1 = da (privzeto: 0)
Allusers: povezave namizja / skupine so namenjene vsem uporabnikom; 0 = trenutni uporabnik, 1 = vsi uporabniki
assoc: če se uporablja, nastavite združevanja datotek; 0 = brez, 1 = samo slike, 2 = izberite vse (privzeto: 0)
assocallusers: če se uporabljajo, določite združenja za vse uporabnike (samo za Windows XP)
ini: če se uporablja, nastavite mapo INI mape po meri (dovoljene so sistemske spremenljivke)
2) PlugIns:
irfanview_plugins_420_setup.exe / tiho
irfanview_plugins_441_setup.exe / silent / folder = “c: \ programske datoteke (x86) \ irfanview”
irfanview_plugins_x64_441_setup.exe / silent / folder = “c: \ programske datoteke \ irfanview”
3) Odstranite:
iv_uninstall.exe / tiho

 

V: Jaz sem skrbnik. Kako lahko nastavim določene možnosti, kot so gumbi orodne vrstice, brskanje po datotekah, brisanje datotek itd.?
O: V globalni datoteki INI (v mapi IrfanView) lahko določite nekaj skrbniških vrednosti v pravilnih razdelkih INI:
1) gumbi s pritrjeno orodno vrstico:
[Orodna vrstica]
Admin_Flag = vrednost
(ki se bo uporabil namesto običajne vrednosti “zastave”)
2) Onemogoči brisanje posameznih datotek:
[Drugo]
Admin_EnableDelete = 0 ali 1
(1 pomeni: omogočeno brisanje (privzeto), 0 pomeni: izbris onemogočeno)
3) Onemogoči brskanje po datotekah:
[Prikaz]
Admin_ViewAll = 0 ali 1
(ki se bo namesto običajne vrednosti »ViewAll« uporabila iz: lastnosti-> brskanje-> ogled vseh datotek)

 

V: Jaz sem skrbnik. Kako lahko nastavim, katere oblike shranjevanja naj bodo ponujene v pogovornem oknu za shranjevanje / shranjevanje?
O: V globalni datoteki INI (v mapi IrfanView) lahko določite nekaj skrbniških vrednosti v pravilnih razdelkih INI:
[Shrani]
Admin_SaveFormats = razširitev | razširitev |
Primer za 2 formata:
Admin_SaveFormats = BMP | JPG |
OPOMBA: To lahko naredite tudi v lokalni datoteki INI (če se možnost Admin ne uporablja), samo uporabite:
[Shrani]
SaveFormats = razširitev | razširitev |
OPOMBA: Če besedno vrednost pustite prazna (brez razširitev), se pogovorno okno za shranjevanje sploh ne bo uporabljalo, zato lahko onemogočite File-> Save menus.
Samo napišite:
SaveFormats = |
ali Admin_SaveFormats = |

 

V: Jaz sem skrbnik. Kako lahko nastavim / posodobim licenco IrfanView za vse uporabnike?
O: Vstavite licenco (in / ali druge skrbniške možnosti od zgoraj) v globalno datoteko INI (ki se nahaja v mapi IrfanView) in jo distribuira.
1) Če je IrfanView nameščen na strežniku, zaženite IrfanView v načinu admin in vstavite licenco. To bo shranjeno v globalni datoteki INI in uporabljeno za vse uporabnike.
2) Če je IrfanView nameščen na krajevne odjemalce, zaženite IrfanView v načinu admin in vstavite licenco. Razširite globalno datoteko INI in jo kopirajte v mapo IrfanView pri lokalnih odjemalcih.
Tukaj je primer minimalne datoteke INI (samo 5 vrstic) za mapo IrfanView:
[Drugo]
INI_Folder =% APPDATA% \ IrfanView
[Registracija]
Ime = vaše ime licence
Koda = vaša koda

 

V: Kakšna je ikona IrfanView, ali je to medvedek ali hudič ali kaj drugega?
O: To je rdeči CAT, cestna mačka. Upoštevajte, mi všeč mačke, toda to je šala 😉

 

Razno: nekateri uporabniki IrfanView so ustvarili vadnice za določene funkcije / operacije. Hvala fantje!
0) Odličen tutorial Surendran Nambiath: http://bytepublish.com/irfanview.html Prenesite različico “LITE” (20 MB).

1) Namestitev: http://www.downloadroute.com/IrfanView-Irfan-Skiljan/tutorials.html
2) Namestitev in uporaba: irfan-view-quick-start-guide.htm avtor Bartosz Makuch
3) Pogosti: http://www.computerhilfen.de/info/irfanview.html Nemščina / Deutsch
4) Pogosti: http://www.sticksite.com/irfanview/
5) Pogosti: http://www.indeavors.com/resources/tutorials.htm
6) Združite več imenikov fotografij / fotoaparatov: Fusion_of_several_directories_of_photos.pdf (PDF)
7) Pogosto: http://www.lehrerfortbildung-bw.de/werkstatt/bild/irv/tutorial-download.htm (nemščina)
8) Pogosto: http://www.lehrer-online.de/irfanview.htm (nemščina)
9) Pogosti: http://www.henner.info/irfan.htm (nemščina)
10) Pogosto: www.hieronymus41.de/irfanview.pdf (nemščina, PDF)

11) Pogosti: http://www.irfan.pl (poljski, številne vadnice, kot so namestitev, velikost, sliko zaslona, vodni žig itd.)
12) Sprememba serije: http://diaryofdennis.com/2012/07/11/tutorial-converting-batch-rename-and-batch-resize-your-photos-with-irfanview/
13) Sprememba serije: http://gregor-moellring.de/anleitungen/viele-bilder-aendern-mit-irfanview/ (nemščina)
14) Preimenovanje serije: http://gregor-moellring.de/anleitungen/automatisch-viele-bilder-umbenennen-irfanview/ (nemščina)
15) Pretvorba serije: http://www.youtube.com/watch?v=dWvlvu_4NQc (španščina)
16) Posnetek zaslona in pretvorba serije: http: //www.makeuseof.com / …
17) Diaprojekcija: http://www.zisman.ca/Irfanview/
18) Prikaži podatke GPS v izvozu HTML (na primer v Google Zemljevide): http://www.mtytm.de/IrfanView_GPS_Test/ (nemščina)

 

Misc: Zanimive povezave za posebne težave s sistemom Windows:
VideoHelp.com – Video orodja / konverzije

 

Izvirnik v angleščini: http://www.irfanview.com/faq.htm