Razno Odprtokodno Programska oprema od Randall O’Reilly

Randall C. O’Reilly

Programska oprema:


Različna koda obdelave BibTeX: samodejno ustvari prenos datotek iz vnosov .bib!

Ta programska oprema, napisana v CSS (skriptni program C ++, ki je del programske opreme PDP ++), naredi napačno obdelavo referenčnih datotek bibtexa.

bibtex_lib.css To je osnovna knjižnica za predstavitev vpisa bibtexa in nekaj osnovnih I / O: bibtex_lib.css

bibtex_to_www.css Ta program bo vpisal seznam vnosov bibtex v določeni datoteki in ustvaril spletno stran (html) za prenos dokumentov, navedenih v datoteki bibtex. Ima samo en slog, vendar lahko preprosto spremenite kodo, da naredite, kar želite. Vnos bibtex-ov url označuje povezavo do papirja, v vnosu ključnih besed pa je naveden kateri od nizov (teme s kodami v skripti), v katere želite organizirati prenos. Abstraktni vnos se uporablja za ustvarjanje dodatne strani, ki vsebuje abstrakcije. bibtex_to_www.css

ingenta_to_bibtex.css Na tej strani se prikažejo reference iz storitve incentive email table of contents (ingenta web page) in vam omogočajo, da izberete tiste, ki jih želite shraniti v eno od vaših datotek bibtex. ingenta_to_bibtex.css


xdvik za powerpoint-style predstavitve pod LaTeX

Jaz uporabljam xdvi (dejansko xdvik), da naredim vse moje predstavitve v slogu Powerpoint, pri čemer uporabim LaTeX za generiranje diapozitivov. Allin Cottrell ima lepo stran, ki opisuje, kako je to mogoče storiti. Nedavne različice teh programov zdaj podpirajo barvne posebnosti, ki delno delujejo na mojih popravkih, opisanih spodaj.

Na eni točki xdvi ni podprla barvnih posebnosti pod LaTeXom, ki jih ponuja barvni paket pod 2e, kar bi xdvi omogočilo skoraj popolno predstavitev. Torej, sem spremenil nekaj prejšnjih kodo, ki ga Fred Hucht za podporo barvne posebnosti pod xdvik. Dodal sem tudi nekaj novih posebnosti, ki podpirajo spreminjanje barve ospredja in ozadja za proces ghostscript (gs), ki prikazuje slike postscripta pod xdvi (vključeni so v novejše programe xdvi? Nisem jih še preizkusil).

Navodila za uporabo: uporabite barvne ukaze za barvne pisave, tako kot je dokumentirano v paketu color.sty v grafični zbirki paketov LaTeX2e. Uporabiti morate možnost [dvips] za graphicx: \ usepackage [dvips] {graphicx}, da se prikažejo ustrezne barvne posebnosti. Za specifikacije ghostscript-ja sem napisal ukaze \ gsforecolor {color} in \ gsbackcolor {color} za nastavitev teh posebnih datotek in so vključeni v spodnjo datoteko sshow.sty.

John Smith john.smith@arrows.demon.co.uk je prispeval spremembe, ki so barvne pisave protizdelovale! Obrnjena stran te spremembe je, da se za osnovne znake lahko uporabijo samo primarne barve (vsaka barva se lahko uporablja v ozadju pagecolor). Pri primarnih barvah mislim bodisi 1 ali 0 v vsako od komponent r, g, b. Vse, kar je manj kot 1, se zaokroži navzdol do 0 in bo tako prikazano kot črno.

Prikaz slike v JPEG-u: Hacked xdvik sem prikazal tudi za prikaz slik jpeg bitmap. Moja motivacija za to je bila, da je prikaz ghostscript slik bitma na mojem sistemu grozljivo slab (izgledal je, kot da je izhod tiskalnika povečal, tako da si lahko ogledate vse pike in dithering in sranje, namesto da bi prikazali preklete rgb vrednosti.). Vendar sem pravkar prenesel ghostscript 6.50 in ugotovil, da v resnici prikaže bitmap slike precej lepo zdaj! Oh, dobro, jpeg zaslon je hitrejši, kaj je vredno, in bi lahko bil kdo kdo zanima nekje. Obstajata dva vmesnika za prikazovanje jpeg:

 • Vključite posebno z imenom datoteke (v narekovajih), ki ji sledi parameter višine ali širine opcije. V texu je to doseženo z naslednjo funkcijo: \ def \ jpegimage # 1 {\ special {jpegimage “# 1”} \ ignorespaces}.
 • Koda, ki prikazuje podatke o PS-ju, zdaj preverja, ali obstaja datoteka z enakim imenom kot datoteka .eps (OPOMBA: razširitev * MUST * je .eps), vendar z razširitvijo .jpg, če je tako, potem to prikaže Namesto datoteke .jpg! Torej, lahko začnete z .jpg, uporabite jpeg2ps za pretvorbo .jpg v datoteko .sps level 2. posts, ki je zelo kompaktna (vendar zahteva tiskalnike, združljive z drugo stopnjo, itd.) In nato uporabite grafik pod LaTeXom za \ includegraphics .eps, tako da bo dvips itd. ustvaril ustrezen izhod tiskalnika, medtem ko bo xdvi prikazal sliko v svoji prvotni sliki rgb.

Tukaj so različne datoteke za to delo:

 • Popravek za xdvik (izdelan iz različice 22.15): xdvik-22.15color.patch.
 • Zbirna binarna datoteka za Red Hat Linux 6.2 (morda dela z drugimi različicami – dinamično povezana s knjižnicami XF86 4.0.2 X) – to kopirajte v /usr/bin/xdvi.bin (naredite varnostno kopijo obstoječe, da je varna ): xdvi-22.15color.bin. Če dinamično povezana različica ne deluje, poskusite to statično povezano binarno datoteko: xdvi-22.15color.bin.static.
 • Lupinski skript za klicanje xdvi z ustreznimi argumenti za izvedbo diaprojekcije: sshowxdvi (za ločljivost 1024×768, ločljivost XGA) ali: sshowxdvi800 (za 800 x 600, SVGA ločljivost).
 • A .sty datoteka, da nastavite kup stvari za diapozitive (predpostavlja uporabo color.sty in slides.cls): sshow.sty.
 • Demo datoteka .tex, ki prikazuje, kako deluje vse: sshow_demo.tex, prav tako potrebujete to številko, da prikažete, kako delovne številke zaslona delujejo: sshow_demo_fig.ps in za eps / jpg trik: sshow_demo_mona.eps. sshow_demo_mona.jpg.
 • Nekatere skriptne datoteke za ustvarjanje datotek PDF iz pogovorov:

rormail: nekaj izboljšav v rmailu za emacs

Sem napisal nekaj kod pod emacs, da bralec rmail pošte dela bolj kot mislim, da bi morala. Predvsem to pomeni, da je povzetek vedno prikazan v odbojniku s splitskim oknom, tako da delate predvsem na povzetku, vendar si lahko vedno ogledate izbrano pošto v drugem oknu. Obstajajo številne druge manjše popravke, vključno z revizijo kode mime-compose.el, ki se zdi, da deluje bolje za sestavljanje mime e-poštnih sporočil, in poseben kramp za samodejno pretvorbo informacij o vsebini iz Uncover-Reveal v vnos BibTeX.


rmtcmd, rmtcp, rmtget: skripte za zagon istega ukaza na več sistemih

Za upravljanje številnih podobno konfiguriranih sistemov je zelo koristno, da lahko iste ukaze izvajate v istem imeniku na teh različnih sistemih. Ti skripti lupine naredijo to, poleg kopiranja datotek v oddaljeni sistem in iz njega z uporabo neverjetnega ukaza, rsync (znova, v / iz istega imenika kot na trenutnem gostitelju). Verjetno Beowulf in drugi takšni sistemi imajo takšno funkcionalnost, vendar so ti skripti hitro in umazani in naredijo trik. Vsi so zasnovani na ssh. Upoštevajte, da vsebujejo posebno prevajalsko kodo za situacijo, v kateri imate različne domače imenike na različnih napravah – to so imena mojih gostiteljev v njem in jih je treba spremeniti za vašo namestitev ali pa jih samo odstraniti, če jih ne uporabljate.

Uporaba: 1. arg je en izraz za ukaz, ki ga želite zagnati, ali seznam datotek, ki jih želite kopirati. Preostali argumenti so stroji za delovanje. Tako je uporabno za uporabo ukazne vrstice za ustvarjanje vzdevkov za sisteme, kot v:

alias rmtcu “rmtcmd” \! * “tekoči neo eon šepet eho zod neuro bey santa”

ki mi dovoljuje stvari, kot so:

rmtcu ls -ltr / etc / *

in to deluje na vseh mojih sistemih.

Tukaj so datoteke:

 • Za zagon ukaza v drugih sistemih: rmtcmd.
 • Kopiranje datotek v druge sisteme: rmtcp.
 • Datoteke dobite iz drugega sistema: rmtget.

Orodja za pretvorbo LaTeX datotek v formatu APA v MSWord

Žal večina revij želi prejemati elektronske prispevke v obliki zapisa M $ Word. Obstajajo številni pretvorniki za odhod iz LaTeX v format RTF, ki jih lahko nato preberete v Wordu (glej Pretvorniki iz LaTeX v PC Textprocessors). Vendar nobeden od njih nima pravilnih referenc in drugih oblik oblikovanja (npr. Podnaslovov slik na koncu) (glej prejšnji razdelek za kodo, ki te stvari lepo izvaja v LaTeXu). Napisal sem program, imenovan ltxapa2rtf, da predobdelam datoteko LaTeX, preden sem ga predal enemu od teh LaTeX-jev v RTF-pretvornike (za najboljše delo sem našel latex2rtf), da bi se obrnili na te omejitve. Za razliko od mojega prejšnjega poskusa, je zdaj popolnoma samodejen proces! (čeprav lahko pozabljeni zadnji zidovi še vedno prikažejo svojo datoteko – o tem ne morem storiti ničesar). Obstaja tudi program, ki bo po svoji vrstici (z uporabo simbolnih povezav) samodejno poimenoval datoteke s slikami, da jih bo preprosto kopirati na disketo ali karkoli. Ti utilties so bili napisani s programom CSS, ki je del Programski paket PDP ++, za platforme, ki niso Linux, je to potrebno (za linux je na voljo statično povezana binarna enota).

Tukaj je obvestilo o pomoči iz programa:

ltxapa2rtf [debug] file.tex: pretvori datoteko lateksa s pomočjo referenčnih slogov APA in številk, oblikovanih za oddajo (na koncu, s sporočilom, kjer naj se pojavijo), v ustrezno rtf datoteko, pri čemer uporabite ltx2rtf kot pretvornik datoteke lateksa, ki ga proizvaja ta program.

Natančneje, ta program nadomešča vse primere \ cite, \ incite itd. Iz apa.bst, apa.sty lateks formatov z njihovim ustreznim citiranim besedilom. Datoteka lateksa mora biti vse v eni datoteki (ne \ input, \ include) in datoteka .bbl iz BibTex’ing dokumenta (imenovana file.bbl) mora biti prisotna – prebrala je. Zamenja tudi številke in tabele s »Vstavi sliko X o tem tukaj« in na koncu natisne podnaslove in tabele slike, skladne s slogom psypub.sty, ki ga pretvorniki ne obdelujejo pravilno.

Nastala datoteka je imenovana file_cvt.tex, kjer je datoteka.tex izvirni vir. Ta .tex datoteka se nato prenese na latex2rtf (ki jo je treba namestiti, pridobiti od zgornje povezave) za izdelavo file_cvt.rtf, ki se nato lahko uvozi v Word ali karkoli. Ker latex2rtf včasih težko obravnava enačbe in različne druge konstrukte, boste morda morali urediti datoteko _cvt.tex in ročno poklicati pozno 2xx2 na sebi. Bodite pozorni na zadnjo vrstico postopka konverzije: če piše “Program preklican”, se dobljena datoteka file_cvt.rtf ne bo naložila pravilno. Moral bi dobiti nekaj takega: »Končni iEnvCount = 0« ali »konverzija končana«, če gre skozi vse.

Dva dva argumenta s prvim argumentom (z imenom datoteke kot drugi argument) se lotita veliko grdih sporočil za razhroščevanje.

 • Izvorna koda za ltxapa2rtf (datoteko .css, ki bo, če boste odjavili prvo vrstico, samodejno pokliče css kot skripta lupine): ltxapa2rtf.css.
 • Zbirana različica kode za linux (statično povezana): ltxapa2rtf.linux (kopirajte to v / usr / local / bin ali karkoli kot ltxapa2rtf).
 • Ukaz, ki ustvarja simbolne povezave z imeni, kot je fig_xx.eps, ki temeljijo na ukazih \ includegraphics v datoteki: number_figs.css.
 • Datoteka predlog, ki se uporablja v programu Word (2000) za nastavitev ustreznega oblikovanja APA datoteke RTF: apa.dot. Kopirajte to v okna \ Application Data \ Microsoft \ Templates \. Nato, ko naložite datoteko RTF, pojdite v meni Orodja / Predloge in dodatki .. in kliknite na Pripni in nato izberite apa.dot, nato izberite »Samodejno posodabljanje slogov dokumentov«, nato pa OK in vaša datoteka naj bo videti precej dobro! Lahko greste in označite besedilo »Vstavi sliko ..« in storite Alt-I in jih nastavite na slog Vstavi, ki izgleda nekoliko boljši in jih preprečuje, da bi šli po straneh. Izberete lahko tudi bibliografijo in jo nastavite na slog Bibliografije.
 • Predloga datoteke za uporabo v OpenOffice za nastavitev ustreznega oblikovanja APA datoteke RTF: apa_paper.stw. Odprite ta dokument, izrežite celotno besedilo in nato kopirajte / prilepite vaše .rtf besedilo (odprte v ločenem oknu) v to datoteko. Nato povlecite format / stilist in v spodnjem meniju izberite »Slogi po meri« (privzeto je »samodejno«).
  Pojdite skozi doc in izberite dele, ki se ne zdijo pravilno formatirani in dvokliknete ustrezen slog v slogu (npr. InsertFigure, reference, itd.).
  Zdi se, da naslovna stran povzroči crash pri izvozu v .doc. To lahko povzroči nevidna doodad na samem vrhu strani; izbrišite to. Preden poskušate shraniti .doc, shranite svoje delo kot datoteko Oowriter. Upoštevajte, da format .rtf morda ne podpira veliko simbolov iz enačb.

Različna elisp koda za emacs

Odvzet od : http://psych.colorado.edu/~oreilly/misc_software.html