Rook Jumping Mazes

(a.k.a. Štev. Mazz)
Todd W. Neller

Rook Jumping Mazes

Uvod

Korak za skakanje s skakanjem: začenši na krožnem kvadratu v zgornjem levem kotu, poiščite pot do kvadrata cilja z oznako »G«. Iz vsakega oštevilčenega kvadrata lahko premikate to točno število kvadratov vodoravno ali navpično v ravni črti. Koliko potez ima najkrajša pot?

Rešitev (izberite, da razkrije): [13 premakne: DRLUDLRULLRDU]

Poreklo Labs Jumping Maze (a.k.a. Number Maze) ni znano, nekateri pa pripisujejo njegovo ustvarjanje velikemu inovatorju uganke Sam Loyd. Loyd’s “Back from the Klondike” Queen Jumping Maze, ki dodatno dovoljuje diagonalne poteze, se je pojavil 24. aprila 1898 v časopisu New York Journal and Advertiser. Prav tako se prikaže na strani 106 Cyclopedia of Puzzles, zbirko dela Loyd, ki ga je pripravil njegov sin.

Jeseni leta 2009 so fakultete in študentje v Gettysburg College sodelovali v projektu Rook Jumping Maze (RJM), ki je eksperimentiral z ustvarjanjem labirinta in delal za razvoj ukrepov kakovosti RJM, da bi pomagal popolnoma avtomatsko ustvarjanje računalnikov teh računalnikov. Naše rezultate lahko vidimo skozi Rook Jumping Maze of the Day (tudi v 3D), Rook Jumping Maze Design Considerations papir  (predstavljen na 7. mednarodni konferenci o računalnikih in igrah (CG2010) v Kanazavi na Japonskem), brezplačna aplikacija za iPhone , in Rook Jumping Maze Generation, sklop uvodnih projektov za umetno inteligenco.

Dodatni viri

PDF diapozitive: “Rook Jumping Mazes: projekt računalniške znanosti” in članek novice Gettysburg College
Adrian Fisher Design in Six Minute Mazes
Rook Jumping Maze – Najkrajša rešitev: programska natečajna težava
Rook Jumping Generation Maze – uvodni projekti umetne inteligence

Odvzet od : http://cs.gettysburg.edu/~tneller/rjmaze/