Routing, Tok, in oblikovanje zmogljivosti

v
Komunikacijska in računalniška omrežja

z
Michal Pioro in Deep Medhi
(Predgovor Debasis Mitre, podpredsednik, Bell Labs, Lucent Technologies in član Nacionalne akademije za inženiring)

To je knjiga o zasnovi omrežja; zajema teme iz osnovnega omrežnega načrtovanja do zasnove zaščite in obnove, do večplastnega načrtovanja omrežja ob upoštevanju usmerjanja in pretoka, kot veljajo v različnih mrežnih arhitekturah, protokolih in tehnologijah. Ta knjiga je namenjena raznolikim skupinam občin: od študentov do izvajalcev do raziskovalcev; material je organiziran tako, da lahko vsaka od teh skupin izkoristi to knjigo. Zlasti optimizacijske formulacije predstavljamo iz preprostih problemov do zapletenih problemov, ki ohranjajo enotno oznako v celotni knjigi.

Knjigo objavljajo Morgan Kaufmann Publishers (odtis Elsevierja). ISBN13: 978-0-12-557189-0 (ISBN10: 0-12-557189-5). Tukaj je neposredna povezava do spletišča MKP o knjigi. Ali ga lahko kupite s povezave MKP, ali na Amazon.com (ZDA), Amazon.co.uk (Združeno kraljestvo) ali Amazon.fr (Francija), Amazon.de (Nemčija), Amazon.co.jp (Japonska) ali Angus & Robertson (Avstralija).

Poglavje 2 je na spletu na voljo on-line za prenos / pregled / tiskanje. In, tukaj je Tabela od Vsebina.

PREDGOVOR (odlomek)
Raziskovalci, študentje in praktiki mrežnega oblikovanja bodo toplo pozdravili knjigo na svojih policah. Uporabljal se bo kot svetilnik in se posvetoval v naslednjih letih.
– dr. Debasis Mitra, podpredsednik, Bell Laboratories, Lucent Technologies in član Nacionalne akademije za inženirstvo

PREGLEDI
Knjiga Pioro in Medhija je zelo osvežujoča in ponuja izčrpen pogled na mrežno zasnovo. Združuje številne pomembne teme o zasnovi omrežja, ki se ne nahajajo na enem mestu; na primer, ta knjiga zagotavlja prvo temeljito obravnavo večplastnega oblikovanja. Praktiki bodo našli knjigo koristno zaradi njegovega razvoja obeh modelov in algoritmov, ki so bolj uporabni pri resničnih težavah.
– Dr. Robert D. Doverspike: Bell Labs, Bellcore (zdaj Telcordia) in AT & T Labs – raziskave, ZDA

Avtorji uspešno premostijo vrzel med omrežno tehnologijo in sistemskim modeliranjem in optimizacijo, ki zagotavljajo celovito in avtoritativno referenco o komunikaciji in računalniškem omrežju z matematičnim optimizacijskim modeliranjem. To je bistvena knjiga za diplomante in akademske in industrijske raziskovalce.
– profesor Luigi Fratta, Politecnico di Milano, Italija

Ta knjiga ponuja poglobljen pogled na probleme oblikovanja omrežij tako iz teoretičnega kot praktičnega vidika. V prihodnjih letih bo postal referenčno delo na področju oblikovanja telekomunikacijskega omrežja.
– profesor André Girard, INRS-EMT, Kanada

Ta knjiga predstavlja osnovna načela in metode za razvoj optimizacijskih modelov za sodobno komunikacijo in oblikovanje računalniškega omrežja. Knjiga se osredotoča na optimizacijske probleme in metode za usmerjanje prometa, pretok in optimiranje zmogljivosti virov. Prav tako poskuša razložiti načela in metode modeliranja in optimizacije omrežja na celovit, enoten, splošen in natančen način. Zelo je zanimivo, da je oblikovanje in oblikovanje velikih komunikacijskih in računalniških omrežij pomembno področje za raziskovalce in praktične delavce. Razpon knjige zajema širino njihove vloge pri razvoju zasnove omrežja, zato bo bralec v njej našli bistvene elemente oblikovanja omrežij, povezanih s krožno povezavo, glavnega mesta telefonije in problemov v novejših tehnologijah, saj je IP in optično omrežje. Posebno pozornost je predstavljena tudi dobra obravnava oblikovanja večplastnih omrežij. Natančneje, knjiga je razdeljena na naslednji način: I. del: Uvodna zasnova omrežja: 1. poglavje Uvod v osnovne pojme in koncepte mrežnega modeliranja in oblikovanja. Poglavje 2. Pogovarja in uvaja zamisel o omrežju večstranskih tokov. Poglavje 3. Predstavlja niz primerov, povezanih s tehnologijo. Del II: Oblikovanje modelov in metode: Poglavje 4. Predstavlja različna pomembna vprašanja o modeliranju modelov večih blagovnih tokov. Poglavje 5. Predstavlja različne osnovne optimizacijske pristope, ki se uporabljajo pri oblikovanju problemov. Poglavje 6. meni, da so problemi v zvezi s projektiranjem povezani z lokacijo in topološko zasnovo. Poglavje 7. Razpravlja o stanju tehnike na področju nedavnega oblikovanja. Poglavje 8. predstavlja vprašanje poštenih omrežij z elastičnim prometom. Del III: Poglavje 9. Razpravlja o problemih pri zaščiti in obnovi. Poglavje 10. Predstavlja ustrezne rešitve za reševanje problemov v velikih omrežjih. Poglavje 11. Razpravlja o modelih za večnamensko in večstopenjsko enoslojno mrežno zasnovo. Poglavje 12. Razpravlja o problemih večplastnega modeliranja in normalne / obnovitvene zasnove sodobnih omrežij. Poglavje 13. Predstavlja večplastno obnovitveno obliko za poštene mreže. Končno lahko ugotovimo, da bodo praktiki, diplomanti in raziskovalci našli knjigo, ki je koristna za akademske in industrijske namene.
– Demetre Voukalis, v ZENTRALBLATT MATH


Ta knjiga je zdaj citirana več kot 900-krat, glede na Google Scholar (od avgusta 2014).


Na voljo je predstavitveni material za uporabo v razredu. Prosimo, da se obrnete na Deep Medhi na dmedhi-at-umkc_dot_edu

Rešitve za izbrane vaje so bile vključene v knjigo. Na voljo so tudi rešitve za vaje (to je na voljo samo učiteljem tečaja, prosim kontaktirajte me).

V pisnih tehničnih knjigah je napisano nepisano zlato pravilo: vsaka knjiga mora imeti seznam napak! Kliknite tukaj, da dobite najnovejši seznam napak. Če najdete kakršne koli napake, nam sporočite; jih bomo vključili v prihodnjo izdajo.

 

Vir: http://sce2.umkc.edu/csee/dmedhi/book/rfacd/