uWave: Priznavanje gibov na podlagi pospeška

uWave je prepoznavnik gesta, ki temelji na 3-D merilniku pospeška. To je bil projekt Rice Efficient Computing Group (RECG) univerze Rice v sodelovanju z Motorola Labs v 2007/08. Ko sem bila študentka na Univerzi Rice, sem postala raziskovalna asistentka skupine in prevzela vodenje projekta uWave. Hidden Markov modelu (HMM), ki je bil priljubljen v govoru, in nekaj gestnih priznanj nismo uporabili, saj zahteva veliko število vzorcev usposabljanja, kar pogosto povzroča neprijetnosti v interakciji med človekom in računalnikom. Na prepoznavniku sta bila uporabljena algoritem dinamičnega časovnega upora (DTW) in prilagajanje predloge. Točnost doseže 98,6% in zahteva samo en vzorec usposabljanja. Prav tako omogoča uporabnikom, da uporabijo prilagojene poteze. Bil sem odgovoren za načrtovanje in razvoj algoritma DTW na prepoznavniku gesta in delu študije uporabnikov o testiranju in izboljšavi natančnosti.

Članki konference in časopisov

  • Jiayang Liu, Lin Zhong, Jehan Wickramasuriya in Venu Vasudevan, “uWave: osebno prepoznavanje kretnice na osnovi pospeška in njene aplikacije” v Pervasive and Mobile Computing, vol. 5, številka 6, str. 657-675, december 2009. (Link)
  • Jiayang Liu, Lin Zhong, Jehan Wickramasuriya in Venu Vasudevan, “Uporabniška ocena lahkih uporabniških avtentikacij z enim triosnim merilcem pospeška” v Proc. ACM Int. Conf. Interakcija človekovega računalnika z mobilnimi napravami in storitvami (MobileHCI), september 2009. (PDF)
  • Jiayang Liu, Zhen Wang, Lin Zhong, Jehan Wickramasuriya in Venu Vasudevan, “UWave: personalizirano prepoznavanje kretnic na podlagi pospeška in njene aplikacije” v IEEE Int. Conf. Pervasive Computing in komunikacija (PerCom), marec 2009. (PDF, Demo) (nagrada za najboljšo knjigo)

Razširjeno povzetek in tehnično poročilo

  • Jiayang Liu, Zhen Wang, Lin Zhong, Jehan Wickramasuriya in Venu Vasudevan, “UWave: personalizirano prepoznavanje kosti na podlagi pospeška-merila”, razširjeni povzetek za simpozij ACM za programsko opremo in tehnologijo uporabniških vmesnikov (UIST), oktober 2008. (PDF, Demo)
  • Jiayang Liu *, Zhen Wang *, Lin Zhong, Jehan Wickramasuriya in Venu Vasudevan, “uWave: osebno prepoznavanje kretnice na podlagi pospeška,” Tehnično poročilo TR0630-08, Univerza Rice in Motorola Labs, junij 2008. (PDF) (* Enako prispevek)

Knjižnica s kretnjami

Podatki o pospeševanju 4480 vzorcev gesta se zberejo od osmih udeležencev sedem dni. Več podrobnosti najdete v naši PerCom papir.
Readme za avtorske pravice in licenco ter organizacija knjižnice.
Prenesite knjižnico tukaj.

Izvorna koda z njimi povezanih aplikacij
Readme za avtorske pravice in licenco.

  • uWave on Mac – program na Mac zbira podatke iz daljinskega upravljalnika Wii in omogoča prepoznavanje kretenj. Nato pošlje rezultat v vrata TCP, tako da lahko katera koli aplikacija, ki uporablja prepoznavanje gesta, posluša vrata in reagira.
  • Moto Q Media Player – uWave lahko uporabite za nadzor predvajalnika medija na Moto Q.
  • Moto Q 3D Tvlicious – 3D vmesnik za Tvlicious na Moto Q.

Zgoraj 3 aplikacije pokličete uWave.h in uWave.c

Demo Video v YouTubu

Predstavitev si lahko ogledate tudi na YouTubu: http://www.youtube.com/watch?v=rrZfLAfeZww

 

 

Za izvirno angleško besedilo pojdite na: http://www.ruf.rice.edu/~mobile/project_uwave.html