Zgodovinsko začetno

To je lepo, zgodovinsko začetno pismo z začetka pesmi pesmi v latinskem Bibliju v 12. stoletju. Sveto pismo je zdaj v knjižnici katedrale Winchester.

Latinsko besedilo, ki spremlja začetno, je v tem obdobju precej standardno.

Eksplicitno lib (er) qui vocat Ecclesiastes. Tu se konča knjiga, ki jo je imenoval Ecclesiastes.
Vključi (it) lib (er) qui appellatur hebraice Syr asyrim, latinsko Cantica Canticorum. Tu se začne knjiga, ki se imenuje v hebrejščini “Shir hashirim”, v latinščini “Pesmi pesmi”.
Vox ecclesi(a)e desiderantis adventum Chri(sti). Glas cerkve, ko hrepeni po prihodu Kristusa.

Osvetlitev je naslikana v zlati “O” v sorazmerno subtilnih barvah in v slogu, podobnem svetlim slikam srednjega veka v Evropi. Beseda “osvetlitev” v tem kontekstu se nanaša na način, kako slika osvetli stran.

V srednjem veku se uporabljajo številne razlicne vrste osvetljevanj, ki zgodovino odpirajo pismo Pesmi. Ta primer pripada veliki skupini, v kateri sta Kristus in Cerkev zastopana skupaj, ne da bi se sprejeli ali poljubili. To je sklicevanje na skupno interpretacijo pesmi, v kateri sta oba ljubitelja razumeta, da predstavljata Kristusa in njegovo nevesto, Cerkev.

Upoštevajte, da sta oba moška in ženska kronirana in ustoličena, in vsak pogled na drugega. Kralj ima fosilni žezlo, kraljica pa ima listnat okras.

Osvetlitev je na foliji 270. Številka tega osvetlitve v indeksu krščanske umetnosti Princeton University je 32 / W7 / LC1.C.270B.

Znamenitosti in zvoki pesmi pesmi

 

Odvzet od : http://ccat.sas.upenn.edu/~jtreat/song/270.html